Uzay Yolculuğuna Çıkmak İster Miydiniz? Nedenleriyle Açıklayınız.

 

Uzay Yolculuğuna Çıkmak İster Miydiniz? Nedenleriyle Açıklayınız.


Uzay, Dünya ve diğer gökcisimleri arasında yer alan sonsuz boşluğa verilen isimdir. Uzayın ortalama sıcaklığı yaklaşık olarak -270 derecedir. Uzay’da bizim algıladığımız gibi bir zaman kavramı yoktur. Atmosfer ile uzay arasında kesin bir sınır bulunmamaktadır, fakat Dünya’nın atmosferi yukarı doğru çıkıldıkça incelmektedir. Uzayda tahminen milyarlarca galaksi bulunmaktadır.


 Uzay yolculuğuna çıkmayı çok isterdim. Ülkemizin milli gururu olan Alper Gezeravcı uzaya giden ilk Türk astronot olarak adını kayıtlara geçirmiştir. Uzaya gitmek isterdim çünkü uzayda neler oluyor, nasıl bir yaşam alanı var ya da orada hayat var mı bunları çok merak ediyorum bunları araştırıp incelerdim. Yerçekimsiz bir yerde yaşamanın heyecanını tadardım. Uzayın derinliklerinde nelerin olduğu her zaman merak etmişimdir. Orada bizden başka yaşayan canlıların olup olmadığını merak ettiğim için uzaya gitmeyi çok isterdim. Ayrıca uzaya giderek ülkemi dünyada iyi anlamda temsil etmiş olurdum ve bu da beni çok mutlu ederdi. Gezegenleri, yıldızı, kuyruklu yıldızı, takım yıldızlarını, asteroitleri, göktaşını görmek isterdim. İçimdeki merak duygusunu yenmek için, belki orada yaşayan uzaylıları vardır ve  bunu dünyaya kanıtlamak için uzaya gitmek isterdim. 


Her yeni uzay görevinde insanlığa farklı bilgiler aktarılır ve bende bu bilgileri aktaran bilim insanlarından biri olmak isterdim. Uzay görevi sırasında öğrendiğim bilgileri dünyaya döndüğüm zaman insanlara anlatırdım ve dünyanın da uzay hakkında bilgilenmeye devam etmesini sağlardım. 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme