Ağaca Dayanma Kurur, İnsana Adama Dayanma Ölür Atasözü İle İlgili Kompozisyon

 

Ağaca Dayanma Kurur, İnsana Adama Dayanma Ölür Atasözü İle İlgili Kompozisyon


Bu dünyada hiçbir şey kalıcı değildir. Onun için insan girişeceği işlerde ilk olarak kendine güvenmelidir. Yaşadığımız sürece her zaman yanımızda bize destek olan ana ve babamız olmayabilir. En yakın akrabalarımız olmayabilir. Onun için kimsenin malına, mülküne güvenip kendimizi geliştirmeme hatasına düşmemeliyiz. 


Önce kendimize güvenmeliyiz, kendimiz çalışmalıyız ve işimizi garantiye almalıyız. Böylece bir sorun yaşadığımız zaman  hemen yıkılmayız. Kendi ayaklarımız üzerinde çalışarak kazancımızı sağlamaya devam ederiz ve hayatımızı idame ettiririz. Oysa birine güvendiğimiz zaman o kişi bir gün hayatını kaybedebilir  ya da bizi yarı yolda bırakabilir. Bunun için önce kendimize güvenmeli, kendi işlerimizi planlı ve programlı yapmalıyız. Kimseye dayanmaya çalışmamalıyız. Bunun için de atalarımız ağaca dayanma kurur, insana dayanma  ya da adama dayanma ölür demişlerdir. 


Örneğin; Baba malı çok, babadan çok miras kalacak deyip eğitimimizi yarıda bırakmalıyız. etmemeliyiz. Babamız bir anda iflas edebilir, bir anda hayatını kaybedip geride büyük borçlar bırakabilir ve bu durumda en büyük sıkıntıyı rahata alışmış olan bizler yaşarız. Onun için rahata alışmak yerine emek ederek işe başlarsak daha güvenli bir yola girmiş oluruz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme