Çocuk İle İlgili Atasözleri ve Anlamları

 

Çocuk İle İlgili Atasözleri ve Anlamları


Çocuklar hayatın neşesi, anlamıdır. Onlar olmasaydı hayatın neşesi olmazdı. Çocuk ile ilgili atasözleri ve anlamları şunlardır:

Çocuğun yediği helal giydiği haram:  Çocuk iyi beslenmelidir çünkü sağlık çok önemlidir. Oysa kıyafeti çok almaya gerek yoktur. Çünkü çocuklar çabuk büyürler ve alınan kıyafetler de küçüleceği için boşa israf olur. Bunun için pahalı giysiler alınmasına gerek yoktur.

Çocuktan al haberi: Çocuklar yalan söylemezler. Kendilerine sorulan bir şeyi, bildikleri ve tanık oldukları bir olayı, duydukları bir sözü olduğu gibi anlatırlar ve çarpıtmazlar. Onun için haberin doğrusu çocuklardan öğrenilir.


Çocuk onuna kadar ekmekçi, yirmisine kadar ortakçıdır. Çocuklar küçük yaşlarında anne ve babasından sadece yemek beklerler. Büyüdüklerinde ise anne ve babasının her malına ortak olurlar.

Çocuk ağlamayınca meme verilmez: Hakkını aramasını bilmeyen kimsenin işi görülmez.

 Çocuğun bulunduğu yerde dedikodu yapma. Eğer bir yerde çocuk varsa bütün ilgiyi kendi üzerine toplayacağından başka hiçbir şeyle hatta dedikoduyla bile ilgilenilemez.

Çocuk düşe kalka büyür: Çocuklar hiçbir şeyden korkmadıkları için kendilerini sakınmazlar. Bunun sonucunda da sık sık düşerler. Ancak dayanıklılıkları yüksek olduğundan büyük zarar görmezler.


 Çocuğu işe sal, ardınca sen var. Çocuk küçük olduğu için her işin altından kalkamaz. Çocuğa yapamayacağı işler verilmemelidir, yapabileceği sorumluluklar verildiği zaman da çocuk her şeye rağmen kontrol edilmeli, yapıp yapmadığı takip edilmelidir.

Çocuk, ekmeği dolapta yetişiyor zanneder: Çocuk evin gereksinimlerinin nasıl karşılandığının farkında değildir. Her şey kendiliğinden olur zannederler.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme