Tuhaflıklar Asansörü Kitabında Geçen Özlü Sözler

 

Tuhaflıklar Asansörü Kitabında Geçen Özlü Sözler


Kitapta Şaban adındaki bir çocuğun okul çıkışı servisi kaçırınca başına gelen olayları anlatan güzel bir kitaptır. Kitapta genel olarak çevreyi kirletmememiz gerektiği, gıybetten uzak durmamız gerektiği, bulduklarımızla yetinmeyi bilmemiz gerektiği anlatılır. Şaban'ın yardım edeceği kişi aslında kendisidir. Çünkü Şaban önüne konulan yemeğe burun kıvıran ve bazen şımarıklar yapan bir çocuk olduğu için başına gelen olaylardan sonra akıllanır ve artık daha dikkatli ve daha çevre dostu çocuk olmaya karar verir.


Tuhaflıklar Asansörü kitabında geçen özlü sözler şunlardır:


“Eğer birine iyilik yapmak için yola çıkmışsan asla kaybolmazsın, bunu herkes bilir. Eğer iyiliği yapmasaydın asıl o zaman kaybolmuş olurdun.”

“ Dünyayı kirletmemelisiniz, israf etmemelisiniz, gıybet yapmamalısınız, kelimeleriniz hep temiz olmalı.”

“ İnsan olan geçmişine değer verir.”


“Bu konuştuğun söz denize atılsa onu kokutur. Siz insanlar bu kokuyu yeryüzünde almıyorsunuz. Biz denizin altında duyuyoruz. Bizi öldürüyor, fakat siz farkında değilsiniz. Siz birbirinizin hakkında konuştukça kalpleriniz ölüyor. Nefret ediyorsunuz. Birbirinizi sevmiyorsunuz. Fitne artıyor, sizin kötü kelimelerinizi, gıybetleriniz denize düşüyor ve fena bir kokuya dönüşüyor.” Hz Muhammed.

“ Evrendeki her şey sizden birinin hürmetine yaratıldı. O kişi eşsiz Peygamber Hz Muhammed’dir.”

“Birbirinizin arkasından konuşursanız birbirinizi asla sevmezsiniz.”

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme