Düzenli ve Sistemli Çalışmanın Ne Olduğunu, Bu Şekilde Çalışırsak Neler Başarabileceğimizi Başaran İnsanlardan Da Örnekler Vererek Anlatınız Konulu Konuşma

 

Düzenli ve Sistemli Çalışmanın Ne Olduğunu, Bu Şekilde Çalışırsak Neler Başarabileceğimizi , Başaran İnsanlardan Da Örnekler Vererek Anlatınız Konulu Konuşma


Düzenli ve sistemli  çalışma; planlı ve programlı çalışma demektir. Yani insanın kendine göre bir disiplini olmalı, aşırı konfor bir yaşamla başarı gelmeyecektir. Plan dahilinde hareket ettiğimiz zaman, sorumluluklarımızı yerine getirdiğimiz zaman başarı da bizimle birlikte gelecektir.

Sevgili Öğretmenim,

Düzenli ve sistemli bir şekilde çalıştığımız zaman ileride rahat bir hayatımız olur. Hele bir de sevdiğimiz mesleği yaparsak o zaman işler daha da güzel bir hâl alır. Düzenli ve sistemli çalıştığımız zaman amaçlarımıza ulaşırız, kendi ayaklarımız üzerinde dururuz ve kendi geçimimizi sağlayabiliriz. Kimseye muhtaç olmayız. Düzenli çalışanların en önemli özelliği her gün çalışmaları, başarıya inanmaları, azimli olmalarıdır. Başarı bir günde gelmez. Onun için ara ara çok çalışmak başarı getirmez. Başarının gelmesi için her gün çalışmak, işini sevmek ve işinle meşgul olmak gerekir.

 

Örneğin Nobel ödülü olan Aziz Sancar gençlik yıllarında günde on sekiz saat çalıştığını söylemiştir. Şu anda yaşı ilerlemesine rağmen on iki saat çalışmaktadır. İşte böyle insanlar başarıyı çalışmalarına, kendi iç disiplinlerine borçludur. Aynı zamanda kişinin  kendisine güvenmesi, inanması ve hayalleri doğrultusunda hareket etmesi gerekir. Bir diğer örnek ise Mustafa Kemal Atatürk’tür. O çok yönlü ve başarılı bir liderdir. Devlet adamlığının yanında başka bir çok  yönü olmuştur. Hem asker, hem öğretmen hem daha birçok şey… Kitap bile çıkaran Mustafa Kemal  bunu çok okumasına, çok çalışmasına ve disiplinli oluşuna borçludur.

 

 Düzenli bir şekilde çalıştığımız zaman hayatımızda düzene girer, kendimizi daha güçlü ve daha mutlu hissederiz. Manevi anlamda aldığımız doyum ise bizi daha da mutlu eder. Başarılı olduğumuz zaman hem kendimize, hem ailemize, hem yakın çevremize, hem de dünyaya faydamız olur. Tüm bunların olması için çalışmalı, okumalı, araştırmalıyız ve severek çalışmaktan da asla vazgeçmemeliyiz. Anlatacaklarım bu kadardı. Dinlediğiniz için teşekkürler öğretmenim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme