İletişim İle İlgili Atasözleri ve Açıklamaları

İletişim İle İlgili Atasözleri ve Anlamları

İnsanların birbirleri ile anlaşmaları , haberleşmelerine iletişim adı verilir . İnsan ilişkilerinin başarılı bir biçimde yürütülmesi iletişimin sağlam olmasına bağlıdır . Sağlıklı iletişim kurabilen insanlar arasında arkadaşlık ve dostluk bağları da kuvvetli olur . İletişim ile ilgili atasözleri ve açıklamaları şu şekildedir :

- Kara haber tez duyulur : İnsanlar olumsuz haberlere daha çok ilgi gösterirler . Duydukları haberleri de kısa sürede başkalarına da aktarırlar . Böylece kısa sürede herkes bu durumdan haberdar olur .

- Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır : İletişimde tatlı dilli olmak çok önemlidir . Karşımızdaki insanla ikna edici , hoş sözler kullanarak iletişim kurarsak hiç olmayacakmış gibi görünen işleri bile halledebiliriz .

- İki düşün bir söyle : İnsanlar karşısındakilerle konuşurken önce düşünmeli ve onların kırılabileceği sözler söylememelidir . Aksi taktirde iletişim bozulur ve anlaşmazlıklar ortaya çıkar .

- Bıçak yarası geçer dil yarası geçmez : İnsanlar söylenen sözleri unutmazlar . Bir yara en fazla birkaç ay sonra düzelir ama söylenen bir söz yıllar geçse bile aklımızdan çıkmaz .

- İnsanlar konuşa konuşa , hayvanlar koklaşa koklaşa : İnsanlar  doğası gereği iletişimlerini dil ile yaparlar . Yani konuşarak derlerini ve sorunlarını paylaşır ve bir çözüm yolu bulabilirler .

1 yorum:

Deneme