Büyüklerimize , Yaşlılarımıza Saygı Konulu Kompozisyon

Büyüklerimize , Yaşlılarımıza Saygı Konulu Kompozisyon

İnsan olarak toplum içinde birlik ve beraberlik içinde , dayanışma içinde yaşamaya mecburuz . Toplumun belli kuralları ve belli değerleri vardır . İşte bu değerlerden en önemlileri de büyüklerimiz , yaşlı teyzelerimiz , dedelerimiz , ana ve babalarımızdır . Büyükler bir toplumu toplum yapan , kültürün canlı örneklerindendir . Onlar sayesinde hayatımız daha kolaylaşır , çünkü onların verdiği nasihatler bizim yanlış yoldan dönmemizi sağlar .

Büyükler bir toplumun temel değerleridir . Onun için onlara her zaman sevgi ve saygı ile yaklaşılmalı , onların gönüllerini incitmekten mutlaka ama mutlaka kaçınılmalıdır . Büyükler yaş da ilerlediği için en ufak bir sözümüze bile bazen alınganlık gösterebilir  ve biz ne olduğunu anlayamayabiliriz . Onun için onlara çok hassas davranmalı ve onları her zaman başımızın üstünde tutmalıyız . Örneğin ; otobüste , arabada , minibüste , metroda ya da trende bir yere giderken ayakta olan büyüklerimize hemen yer vermeli ve onların ayakta gitmesini engellemeliyiz . Gözü görmeyen , eli tutmayan , işitmeyen kısacası engelleri olan yaşlılarımıza elimizden gelen her türlü yardımı yapmalıyız . Onlara asla kötülük ve eziyet etmemeli , her zaman yanlarında olmaya gayret göstermeliyiz .


Büyüklerimize saygılı ve sevgili davranarak hem kendimize saygılı olmalıyız hem de çevremizdeki bizden daha küçük olan çocuklara örnek olmalıyız ki onlar da bu davranışlarımız model alsınlar ve iyi bir insan olmak için uğraşsınlar .

4 yorum:

  1. çok güzel öğretmenime okudum + verdi çok teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizimki de ara tatilden sonra kontrol edilecek.







      Sil
  2. Çok güzel bir kompozisyon olmuş çok beğendim elinize emeğinize sağlık

    YanıtlaSil

Deneme