Tatlı Dilli Olmak Bize Neler Kazandırır ?

Tatlı Dilli Olmak Bize Neler Kazandırır ?

Tatlı dilli olmak insanlarla iletişim kurarken onları kırmadan , kızdırmadan , üzmeden konuşabilmektir . Tatlı dilli insanlar karşısındaki kişiyi incitici , küçük düşürücü ifadeler kullanmazlar . Böylesi insanlar bir toplulukta yokluğu hemen belli olan ve aranılan insanlardır .

Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır diye bir atasözümüz vardır . Yani insan tatlı dilli olduğu zaman hiç olmayacakmış gibi görünen işleri bile başarır , karşısındaki çok asık yüzlü , sert mizaçlı bir insanı bile ikna etmeyi başarır . Söz ola kese savaşı , söz ola kestire başı sözünü Yunus Emre tatlı dilin önemini vurgulamak için söylemiştir . Uzlaşmacı bir dille konuşmayı bildiği zaman insan , büyük anlaşmazlıkları bile kolaylıkla çözebilir . Tatlı dilli olmak bize daha birçok şey kazandırır . İnsanlar tarafından sevilmek , saygı görmek , fikirlerine değer verilmesi gibi çok önemli faydaları vardır tatlı dilli olmanın .

Tatlı dilli olmak toplum içerisinde sorunların ve anlaşmazlıkların en aa inmesini sağlar . Dili ile insanları kendinden uzaklaştıranlar , her zaman yalnız kalmaya mahkum olurlar .



1 yorum:

  1. Çok işime yaradı konuşma ödevim için bu siteden yararlandım

    YanıtlaSil

Deneme