Elinizde Yardım Edecek Fazladan Paranız Olsaydı Bunu Hangi Amaçla Kullanırdınız Konulu Konuşma

 

Elinizde Yardım Edecek Fazladan Paranız Olsaydı Bunu Hangi Amaçla Kullanırdınız Konulu Konuşma


İnsanlara yardım etmek, yardıma muhtaç birinin elinden tutmak  bana göre vicdan işidir. Yüreğinde canlı sevgisi taşıyan kimse kendini  başka insanların yerine koyarak olaylara onların açısından bakabilir. İşte biz buna empati deriz.


Sevgili öğretmenim,

Elimde yardım edecek fazladan param olsaydı öncelikle evine ekmek götüremeyen bir babaya, daha sonra çocukları tarafından huzur evine bırakılmış bir anneye, daha sonra savaşlarda en büyük zararı gören ve hala hayatta kalmaya devam eden insanlara yardım götürürdüm. Yetim ve öksüz çocukları düşünürdüm. Onlar devler yurdunda kaldığı için onları her ay ziyaret eder, her birinin hesabına aylık olarak belirli miktarda para atardım ve rahat etmelerini sağlardım.

 

Sevgili öğretmenim,

Elimde fazladan para olsaydı kendi ailemi de ihmal etmezdim. Öncelikle canım anneme bir ev ve araba alırdım. Beni bugünlere getiren babama da araba alırdım ve onların da rahat bir hayat yaşamasını sağlardım. Köy okullarındaki çocuklara kıyafet ve kitap gönderirdim. Ayakları üşüyen ve maddi durumu olmayan köy çocuklarına en sağlamından bot alırdım ve onların ayaklarının sımsıcak olmasına Yüce Allah'ın da izni ile vesile olurdum.

 

Sevgili öğretmenim,

Emekli olmuş ve çocukları için çalışmaya devam etmek zorunda kalan bir amcaya he ray belli bir maaş bağlardım ve o amcanın da artık dinlenmesi gerektiğini düşünerek onu evine yollardım ve rahat etmesini sağlardım.  Sokak ayakkabı boyayan, mendil satan çocuklara yardım ederdim ve onların karnını doyurur ve devlet korumasına alınmasını sağlardım. Kendi arkadaşlarım arasında da maddi durumu olmayanlara her türlü destek olurdum ve bunu yaparken de asla kibirli davranışlar içine girmezdim. Ayrıca sokak hayvanları için her türlü maddi ve manevi desteği gerekli kurumlara sağlardım. Böylece daha mutlu  bir insan olarak yatağıma huzur içinde yatıp vicdan rahatlığı içinde güzel rüyalara dalıp giderdim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme