Vatanseverliğin Sizin İçin Ne Anlama Geldiğini Arkadaşlarınızla Paylaşınız.

 Vatanseverliğin Sizin İçin Ne Anlama Geldiğini Arkadaşlarınızla Paylaşınız.

 

Vatanseverlik benim için vatanını çok sevmek ve ama bu sevmenin sözde kalmaması demektir. Vatanımı seviyorsam öğretmenlerimi, ailemi de çok sevmeliyim. Onun için de öğretmenimin bana verdiği ödevleri zamanında yapmalıyım, sadece ödev yapmakla kalmayıp ödev dışında da kendimi geliştirecek kitaplar okumalıyım, araştırmalar yapmalıyım ve vatanımı daha iyi yerlere getirmek için şimdiden çok çalışmalıyım. Her şeyden önce geçmişimi, tarihimi iyi öğrenmeliyim. Atalarımızın bizim için ne gibi fedakarlıklar yaptığının farkında olmalı ve ona göre hareket etmeliyim.

 

  Okulumu ve sınıfımı, evimizi temiz tutmalıyım. Çevreyi temiz tutmalıyım ve yerlere çöp atmamalıyım. Okul eşyalarına zarar vermemeliyim. Bayrağımız yere düştüyse onu alıp hemen yerden kaldırmalı ve öperek yerine koymalıyım. Bu vatan için hayatını kaybetmiş değerli vatan evlatları için, onlara yakışır bir evlat olmak için çok çalışmalıyım. Vatanımın havasını, suyunu, toprağını temiz tutmalıyım. Boş yere kağıt israfı yapmamalıyım. Boş yere su israfı yapmamalıyım. Elektrik israfı yapmamalıyım. Ülkem zor bir duruma düştüğü zaman askerlerimize elimden geleni yardımları ulaştırmaya çalışmalıyım. Vatanın askerine, polisine, jandarmasına, doktoruna, çiftçisine saygılı olmalıyım ve her mesleğin değerli olduğunun farkına varmalıyım ve mesleğini hakkı ile yapan insanlara saygı duymalıyım. Mesela bir işçinin çalışma izini kir olarak görmemeliyim onun bir alın teri olduğunu, onun bir vatanseverlik olduğunu düşünmeliyim. Asıl kirlilik vatan için çalışmamak ve yan gelip yatmaktır.


 Bunun için ben hazır yiyici olmayacağım ve elimden ne geliyorsa gücüm yettiğince vatanım için çalışmaya devam edeceğim. Vatanseverlik vatan için yorulmak, azimli ve kararlı olmak, bilim ve ilimi kendine rehber edinmek demektir. Bunun için vatanımı çok seveceğim ve çok çalışıp vatanıma layık bir evlat olmaya çalışacağım.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme