“Düşüncelerinizi Kontrol Etmek Zorunda Değilsiniz. Sadece Seni Kontrol Etmelerine İzin Vermeyi Bırakmalısın.” Kompozisyon

“Düşüncelerinizi Kontrol Etmek Zorunda Değilsiniz. Sadece Seni Kontrol Etmelerine İzin Vermeyi Bırakmalısın.” Kompozisyon 


Gün içinde yaşadığımız onca problem vardır. İster çok mutlu olalım, ister çok üzgün olalım. Böyle anlarımızda bile aklımızdan binlerce düşünce geçer.   Yaşadığımız problemler takıntılı bir kişiliğe sahipsek bizi yönetmeye başlar ve beynimizi sabahtan akşama kadar aynı problemle  meşgul eder ve en sonunda kendimizi hasta ederiz. Düşüncelerinizi  kontrol etmek zorunda değilsiniz. Sadece seni kontrol etmelerine izin vermeyi bırakmalısın der  Dan Millman.

 

Kimi insanlar aşırı hassastır ve başkalarını memnun etmek için kendilerini mahvederler. Başka insanlar için her türlü fedakarlığı yapan iyi niyetli insanlar bir kötülük gördüğü zaman da çok üzülürler ve kendilerini harap ederler. Kimi insanlar ise kötümserdir ve kötülükle beslendikleri için onların takıntıları da kötülük olur. Böyle olduğu zaman da düşünceler insanları etkisi altına alır ve sabahtan akşama kadar aynı şeyler konuşulur, aynı şeyler düşünülür ve bir ömür de boşa harcanmış olur. Bunun için düşüncelerimizin bizi kontrol almasına kesinlikle izin vermemeliyiz.

 

Aklımda kaldığı kadarı ile  bir Japon atasözü şöyle der: Kendinle o kadar çok meşgul ol ki başkalarını düşünmeye ve başkaları hakkında konuşmaya vaktin olmasın.” Kendimizle ilgilenmeliyiz, kendi geleceğimizi düşünmeli, umutlarımızın ve hayallerimizin peşinden koşmalıyız. Çalışarak zihnimizi meşgul etmeliyiz. Bizi kontrol alan kötü düşüncelere de kesinlikle esir olmamalıyız.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme