Hüzün Yanığı Kitabında Geçen Özlü Sözler

 Hüzün Yanığı Kitabında Geçen Özlü Sözler


“Acı varsa bile sevmenin, affetmenin ne demek olduğunu en iyi bilen kadın yüreğidir . Öyle bir yürek ki her hayal kırıklığında ,her yol ayrımında acıyla başa çıkmak için savaşır. Yanan bir ormanın külleri arasında bile hâlâ elindeki fidanı ekmeye çalışır.”

“Şiirler yazardım gözyaşlarımla ,her damlası seni özleyerek. Sen de kim bilir kimi düşünerek okudun ucu yanık kağıdı...”

“Bencillik kendi hatanızın bedelini bir başkasına fatura etmeye başladığınız anda kendini gösterir.”

“Her zaman evlatlar üzülmesin diye anneler babalar yalan söylemez. Bazen de evlatlar anne babasını üzmemek içi yalan söylemeye mecbur hisseder.”


“Bir kadının mutsuz olduğunu gelecek hakkındaki konuşmalarından, bir erkeğin mutsuz olduğunu ise sürekli geçmişten bahsetmesinden anlarsın”

“Kalbimizde çiçek demetlerinden çok cenaze çelenkleri vardır”

“İnsanlar, insanlar neden bu kadar zalim ? Yaşamak neden bu kadar zor ve neden bu kadar güzel ve vazgeçilmez Peki insanların birbirlerini anlamamak için bu büyük çabası neden ?”

Ömrümü tanımlayacak en uygun sözcük Beklemek Bekledim inanmak için sevmek için sevilmek için sıranın bana gelmesini sürekli bekleyip durdum.”

“Kalpteki gerçek, dışarıdaki gerçeğe uymuyorsa ya kalp kirlidir ya da dışarısı.”

“Herkes gibi biri olmayı değil hiç kimseye benzememeyi istiyordum Herkes tutku ve arzu peşinde alsınlar tepe tepe kullansınlar Benim aradığım başka bir şey özümde olan ama içimde olmayanı keşfetmek adı aşk yada başka bir şey adı neyse o.”

“Gidiyorlar   Sevdikleriniz Aileniz Dostlarınız ve Aşkınız Alıştıklarınız Alışamadıklarınız Bekledikleriniz bulamadıklarınız tek tek gidiyor öylece kalakalıyorsunuz.”


“İyi kötü ne kadar duygu varsa insana ait hepsi ruhumu terk etti Sonsuz hüzün toprağında sadece nefes alan bir ölüyüm artık Tüm mevsimler bana sonbahar.”

“Zamanın küflü sandığında saklanırmış anılar, ansızın saplanırmış kalbe yaşananlar. Her bir anımız gözlerimde şerit şerit resimleniyor. Ne çok isterdim o günlere dönmeyi, değiştirebilmeyi isterdim bu masalın sonunu yahut hiç yaşamamış olmak isterdim o günleri. Hiç bitmeyen telaşelerin bitti mi şimdi, değdi mi heba ettiğine yürekleri? Söylesene, hayalimi sildi mi gözlerin, sen de saklıyor musun beni?”

"Bir güz yanığıyım ben. Güz yanığı nedir bilir misin? İçinde cehennem yangınlarıyla kavrulurken yüzünün bir ölü soğukluğu ile buz kesmesidir. Ne ismim bilinir ne cismim. Hiçbir kitabın yazmadığı bir aşka düştüm."

“Gelsen de özür dilesen de nafile. Unutma, ölülerden özür dilenmez!”

“Bir adamın gözlerinden akan bir damla yaş bin acı, bin ah taşır. Yüreğine akıtır erkekler kederli yaşlarını o yüzdendir ki bir adamın gözünden akıyorsa yaş yüreği taşıyamıyordur artık kendini, acısını, kırgınlığını...”


“Kalakalmak, sevgiliniz gittiğinde çaresizce elinizin bağrınızda kalmasıdır. İnsan değer verdiğini bağrına basmıştır, bağrınıza bastığınız bağrınıza basa basa gittiğinde bağırmak ayıptır. Kalakalmak size ondan kalan bir ayrılık hediyesidir.”

“Yürekler birbirine uzaksa yol yakındır ayrılıklara.”

 

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme