“Hayatta Hep Mutlu Olursam Hayalini Kuracak Neyim Kalır.” Sözü İle İlgili Kompozisyon

 “Hayatta Hep Mutlu Olursam Hayalini Kuracak Neyim Kalır.” Sözü İle İlgili Kompozisyon


İnsan doğası gereği acıdan kaçar ve kendini mutlu eden, haz aldığı şeylere yönelmek ister. Mutlu olmak ister, hayattan keyif almak ister ve  bunun için de daha iyi yerlere gelmek için çalışır ve çabalar. Mutlu olmak güzeldir ama insanoğlu sürekli de mutlu olamaz. Çünkü hayatta yanlışlarımız olacaktır, pişmanlıklarımız olacaktır, acı kayıplarımız olacaktır. Bunlar da insanın doğasında olması gereken olağan durumlardır. 


Hayatta hep mutlu olursak, hiçbir maddi ve manevi sıkıntı çekmezsek, istediğimiz her şey elimizin altında olursa o zaman hayattan keyif almamaya başlarız ve bedenimizde, ruhumuzda sıkıntılar çıkmaya başlar. Çünkü istediğimiz her şeye ulaşınca hayata karşı isteğimiz azalır, merak duygumuz azalmaya başlar ve bu da kişiyi yaşamdan soğutur. İşte böyle olumsuz duyguların olmaması için hayattan her zaman mutluluğu beklememeliyiz. Mutluluklar kadar mutsuzluklar da yaşanmalıdır ki o mutlulukların kıymeti bilinsin ve hayata daha çok bağlanılsın. İnsanoğlu öleceğinin farkındadır ama yine de hayata dört elle sarılmaya devam eder. Çünkü insan ancak çalışarak, alın teri dökerek hayata bağlanabilir ve mutlu olmak için elinden geleni yapar. 


Karşısına çıkan olumsuz olaylar da onun için bir deneyim olur ve bir dahaki seferde daha dikkatli olur ve adımlarını daha bir emin şekilde atmaya başlar. Hayal kurmak hayali yaşamaktan daha mutlu eder bazen insanı. Onun için hayal kurmaya devam etmeliyiz ve hayal etmekten asla vazgeçmemeliyiz. Çünkü hayallerdir insanı mutlu eden, hayallerdir insanı insan yapan.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme