Yine, Yeniden Geldi Ramazan Bayramı Konulu Kompozisyon Yazınız.

 Yine, Yeniden Geldi Ramazan Bayramı Konulu Kompozisyon 


Müslümanlar için  Ramazan Ayı çok önemlidir. Çünkü bu ayda Yüce Allah için niyetler edilmiş, oruçlar tutulmuş, fitreler fakir olanlara verilmiş, birlik, beraberlik ve dayanışma bu ayda daha çok ortaya çıkmıştır. Tutulan orucun ardından Yüce Allah Müslümanlara Ramazan Bayramını hediye etmiştir. Bayram demek, sevgi demektir. Bayram demek küs olanların barıştırılması, yoksul  olanların sevindirilmesi, hasta olanların ziyaretine gidilmesi, çocuklara çeşitli hediyelerin verilmesi ve tüm bunların mutlu edilmesi demektir.


 Bayram demek mutluluk, coşku, barış, bir araya gelme demektir. Bayram sabahı ezanın okunması ve insanların koşarak camilere dolması ve namazlarını büyük bir istekle  kılması ve Yüce Allah’a dualar edip bayramın güzel geçmesinin umut edilmesidir. Camiden çıkılırken insanların birbirinin bayramını kutlayıp tokalaşması, kardeşliğin, arkadaşlığın daha da çok pekişmesi demektir. Yine, yeniden geldi bir Ramazan Bayramı daha. Bu yıl ki Ramazan Bayramı diğer yıllar gibi fazla neşeli geçmeyecektir. Çünkü 6 şubat 2023 yılında meydana gelen asrın felaketinde hayatını kaybeden binlerce vatandaşımızın acısı  halâ yüreklerimizdedir. Hayatını kaybedenler, yaralı olanlar, yakınlarını kaybedenler ve daha neler neler… Bu bayramda daha çok birlik, beraberlik olmanın zamanı gelmiştir. Bu bayramda en çok depremzedelerin yanında olunmalı, onların gönlü hoş tutulmalıdır.


Elbette giden canlar geri gelmeyecektir ama en azından insanlık görevini de insan gibi yerine getirmeliyiz. Onların gönlü asla kırılmamalıdır, çünkü onların gönlü naz makamındadır. İmkanlarımız doğrultusunda depremzede kardeşlerimizin yanında olmalıyız. Kendimizi onların yerine koyarak onlar için ne yapabiliriz düşüncesi ile hareket etmeli ve sorumluluk sahibi olmalıyız. Depremde hayatını kaybeden çocuklarımıza, gençlerimize, yaşlılarımıza sahip çıkmalıyız. Onların yalnız olmadığını arkalarında koca bir milletin var olduğunu her halimizle belli etmeliyiz ve onları yürekten sevmeli ve korumalıyız. İşte bayram böyle anlam kazanır ve böyle yaşanılır. Çünkü bayramlar ancak empati kurularak güzel geçer ve geride güzel anılar bırakılır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme