“Kalbi ve Sözü Bir Olmayan Kimsenin Yüz Dili Bile Olsa, O Yine Dilsiz Sayılır.” Sözü İle İlgili Kompozisyon

 “Kalbi ve Sözü Bir Olmayan Kimsenin Yüz Dili Bile Olsa, O Yine Dilsiz Sayılır.” Sözü İle İlgili Kompozisyon




Konuştuğumuz dilimiz bizim toplum içindeki yerimizi de ifade eder. Nasıl bir dile sahipsek, nasıl bir iletişim kurma becerisine sahipsek biz oyuz aslında. “Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin yüz dili bile olsa, yine dilsiz sayılır.” der Mevlana. Kalp ile söz bir olduğu zaman insan olduğu gibi görünür. Kalp ayrı söz ayrı ise burada samimiyet yoktur, burada içten pazarlık vardır ve bu durum da insanların birbirine karşı sevgi ile bağlanmasını engeller. 

Önemli olan kalp dilidir. Kalbimiz temizse o kalpten çıkan sözler de aynı olur. Kalbimiz kirlenmiş , kötülükler ile kaplanmışsa dilimizden çıkan sahte sevgi sözcükleri ile sadece kendimizi kandırırız ama vicdanımızı asla kandırmayız. İnsanın dilinin ve kalbinin bir olması demek kendine olan saygısı , kendine olan sevgisi demektir aynı zamanda. Bunlarda tutarsızlıklar yaşanmaya başlandığı zaman olmayan bir şeyi varmış gibi dışarıya yalandan göstermeye çalışmak sizi samimi bir insan yapmaz. İnsanlar bir süre sonra nasıl samimiyetsiz ve yalancı bir insan olduğunuzu anlamaya başlar ve sizden uzaklaşmaya başlar.

 Önemli olan kalp dilinin saf olmasıdır. İnsanların yüzüne ayrı, arkasına ayrı oynamak karakterinizin de henüz oturmadığının göstergesidir. Kalp ve söz bir olduğu zaman ise kendimize karşı içimizde en ufak bir yara hissetmeyiz ce mutlu oluruz. Mutlu olduğumuz zaman çevremizdekilere daha da iyi davranmaya çalışırız ve toplum içinde de saygın, karakterli bir kişi olarak tanınırız.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme