Toplumumuzun Gelişmesi ve İlerlemesi İçin Neler Yapılmalıdır?

 Toplumumuzun Gelişmesi ve İlerlemesi İçin Neler Yapılmalıdır?




Toplumun gelişmesi için büyüğünden küçüğüne herkes üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmelidir. Mustafa Kemal “Bugünün küçükleri yarının büyükleridir.” demiştir. Bu sözden hareket ederek çocuklarımızı, geleceğimizin aydınlarını eğitimli ve ahlaklı yetiştirmeliyiz. Onlara ilk olarak iyi insan olmayı, güvenilir ve dürüst insan olmayı öğretmeliyiz. Bunu öğrettiğimiz takdirde o küçükler büyüyecek ve yarınlarımızın erdemli bireyleri, sorumluluk sahibi bireyleri olarak topluma yön vereceklerdir. Toplumda eğitim ve öğretime önem verilmelidir.

 Ailelerin temeli güzel ahlak üzerine atılmalı ve  ve bu ailelerden dünyaya gelen çocuklar da topluma en iyi şekilde katkı sağlamak üzere yetiştirilmeli ve biz anlayışında olan çocuklar, bencil olmayan evlatlar yetiştirilmelidir. Toplum zor zamanlarında birlik ve beraberlik içinde hareket etmelidir. Toplumun gelişmesi için bilim ve fen alanında ilerleme sağlanmalı, çalışkan ve üretken bireyler yetiştirilmelidir. Vatanını ve milletini seven, vatandaşlık görevini yerine getiren, insan haklarına saygı duyan, adaletli bireyler yetiştirilmeli ve toplumda düzen ve birlik sağlanmalıdır. Okuyan her insan iş bulabilmelidir. Üniversite mezunları boşta beklememeli, herkes kendi işini yapmalıdır.

 İşini aşk ile yapan insan da içinde yaşadığı topluma zaten büyük katkı sağlamış olur. Toplumdaki her birey okuma yazma bilmeli ve eğitime her şeyden daha çok önem verilmeli, cehaletin düşmanı nitelikli öğretmenler yetiştirilmelidir. Ülkemizin her anlamda gelişmesi için büyük çalışmalar yapılmalı ve bu çalışmalar doğrultusunda ülkemiz dünya ülkeleri arasında yer almalıdır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme