“Hiç Bir Merdiven Olmasa Bile, Kendi Başının Üstünde Tırmanmayı Öğrenmelisin.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Hiç Bir Merdiven Olmasa Bile, Kendi Başının Üstünde Tırmanmayı Öğrenmelisin.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Hayatta karşımıza her zaman bize yol gösterecek kişiler çıkmayabilir. Bunun için insanın ilk olarak kendi aklını kullanması gerekir. İnsan aklını kullandığı zaman iyinin ne olduğunu, yanlışın ne olduğunu bilen çok zeki bir varlıktır ama bunu uygulamada ise en tembel insandır. Bırakın başkalarının bize yardım etmesini. İnsan ilk olarak kendi içinden yardım almalı, kendi yeteneklerinin nereye kadar uzanabileceğini fark etmelidir.

 İşte bunun için de önce kendine güvenmeli, kendine saygı duymalıdır. Yapamayacağım, ya başarısız olursam gibi olumsuz duygulara kapılmak yerine şunu düşünmeliyiz. Benim yapabileceklerim nelerdir. İlgilerim, yeteneklerim ve yatkınlıklarım nelerdir? Bunları düşünerek işe başlamalı ve güven duygusu ile hareket etmelidir. Nietzsche der ki: Hiç bir merdiven olmasa bile, kendi başının üstünde tırmanmayı öğrenmelisin.” Yani illaki bir yerlerde bizi bekleyen, bize ilham veren, bizim baş mimarımızı olacak kişileri beklememeliyiz.


Kendi kendimizin öğretmeni, kendi kendimizin baş mimarı olmalıyız ve kendi başımızın üstünde tırmanmayı öğrenmeliyiz. İşte bunu yaptığımız zaman aşarız zorlukları. Kendimize güvendiğimiz zaman başlar hayat yolculuğu, yaşamın bize katacağı her şey.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme