“Stresin En Büyük Sebebi, Günlük Yaşamınızda Anlayışsız İnsanlarla Yaptığınız Tartışmalardır.” (Albert Einstein) Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Stresin  En Büyük Sebebi, Günlük Yaşamınızda Anlayışsız İnsanlarla Yaptığınız Tartışmalardır.” (Albert Einstein) Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.



 

Ev yaşamında, iş yaşamında, komşuluk ilişkilerinde, arkadaşlık ilişkilerinde çeşitli sorunlar ile karşı karşıya kalabiliriz. İnsan olduğumuz için sorunlarımızın olması da son derece doğaldır. Çünkü iyi ve kötü anlarımız ile bir bütün olan bizler stresi hayatımızın temel noktasına alırız çoğu zaman. Stresin en büyük sebebi, günlük yaşamınızda anlayışsız insanlarla yaptığınız tartışmalardır der Albert Einstein. Anlayışsız insanlar, hoşgörüsü olmayan kimseler iyi insanlara hayatı zehir ederler. Kendi psikolojileri kötü olduğu için başkalarının da kendileri gibi mutsuz olmasını ister böyle kimseler.


 Anlayışsız insanlar kendilerini başkasının yerine koymayan, empati kurmadan da yoksun olanlardır. Böyle kimselerin yanında fazla durmak istemeyiz.  Sürekli insanları inciten, kıskançlık içinde hayat sürmekten zevk alan böyle kimseler insanın en mutlu anında bile moral bozacak bir şey bulurlar ve insanda şevk ve heyecan bırakmazlar. Bunun sonucunda da kişide stres olur. Stresli olunduğu zaman da kişi mutlu olmaz ve işlerini bile güzelce ve düzenli bir şekilde yapamaz hale gelir.

 En iyisi anlayışsız insanlardan mümkün olduğu kadar uzak durmak ve onları kafaya fazla takmamak gerekir. Böyle kimseleri kafaya takarsak kendimizi bir türlü geliştiremeyiz ve biz de onlar gibi olmaya başlarız zamanla.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme