“İnsan Kendisinden Başkasını Örnek Almadıkça İlerleyemez.” (Goldsmith) Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “İnsan Kendisinden Başkasını Örnek Almadıkça İlerleyemez.”  (Goldsmith) Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 

Yaşadığımız evren içerisinde insan insandan çok şey öğrenir. İnsan başka insanlarla iç içe olduğu zaman yeni şeyler öğrenir ve kendini geliştirmeye devam eder. Bir insan sadece kendi yaptıklarını beğeniyorsa, sadece kendini en başarılı, en bilge ve en becerikli görüyorsa o insan kendisine ve çevresine de  faydalı olamaz. İnsan elbette kendine güveniyorsa, kendini seviyorsa bir şeyleri başarabilir ama bu kısıtlı olur.

 Önemli olan başkalarından da bir fikir alabilmek, başkalarını da gözlemleyerek yeni bir şeyler öğrenmek ve hayatı  yenilikleri ile, farklılıkları ile kabullenebilmektir. İyinin de iyisi vardır, başarılının daha da başarılı olanı vardır. Atalarımız da bununla ilgili şöyle bir söz söylemiştir: Akıl akıldan üstündür.” Gerçekten de bizim bilmediğimiz şeyleri başkalarını bilebilir ve biz de onları örnek aldığımız zaman hayata karşı yeni bakış açılarına sahip olabiliriz. Onun için hiçbir zaman her şeyi ben biliyorum havası içinde olmamalıyız.


 Çevremiz ile her zaman iletişim halinde olmalıyız ve herkesten bir şey öğrenmeye çalışmalı ve bunu yaşamımızda uygulamalıyız. Daha çok öğrenmek için, kendimizi daha çok geliştirmek için başkalarını örnek almalıyız ve örnek aldığımız olumlu davranışları hayatımızda da uygulamalıyız. İnsan hem kendisini olumlu yönde ilerletmeli hem de başkalarını örnek almalı ve böylece yaşama insan olarak devam edebilmelidir.

 

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme