“Sen Bakmasını Bil De, Dikende Gül Gör, Dikensiz Gülü Herkes Görür.” (Mevlana) Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Sen Bakmasını  Bil De, Dikende Gül Gör, Dikensiz Gülü Herkes Görür.” (Mevlana) Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 

İnsani yönlerini geliştirmiş olan  olgun kimse neye nasıl bakacağını iyi bilir. Yani olayların özünü anlar ve ona göre hareket eder. Hayatımızda hepimizin yaşadığı ortak sıkıntılar vardır. İnsan olduğumuz için hatalarımız vardır, insan olduğumuz için  başımızdan geçen sıkıntılı anlar vardır. Sen bakmasını bil de , dikende gül gör, dikensiz gülü herkes sever der Mevlana. Sorunları olan, sıkıntıları olan kişileri anlamaya çalışmalıyız ve onların yaşadığı zorluklarda yardımcı olmalıyız ve zorlukların içinde, sıkıntıların için de güzelliklerin olacağının farkında olmalıyız. 


Zor durumda olan kişilere yardım etmeliyiz. Önemli olan insanları zor anında yalnız bırakmamaktır. Sıkıntısı olmayan, kimseye yük olmayan kişiyi herkes sever. Önemli olan dikenin içindeki gülü görebilmek, zorlukların içindeki kolaylıkları fark edebilmektir.  Maddi ve manevi olarak zorlu günler geçiren yakınlarımızın, sevdiklerimizin her zaman yanında olmalıyız. Zorlukların üstesinden birlikte gelmeliyiz ve o zorlu günlerde yaşanan olumsuzlukların yok olması için çaba göstermeliyiz. 


Kimseye yük olmayan, kendini idare edebilen insanları herkes  sever. Çünkü böyle kimseler sıkıntısı yoktur. İnsan olana yakışan özellik ise sıkıntısı olanlara el uzatmak, insan olduğunu ona gösterebilmektir. İşte bunu yaptığımız zaman dikenin içindeki o tek güle kavuşuruz ve böylece kardeşliğimiz de daim olur. İnsan,  insanın halinden anlayabilmeli, sadece iyi günlerde değil kötü günlerde de insanlar birbirine arka çıkmalıdır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme