Ana Düşüncesi Başarı, Hedef, İstek, Özveri, Çalışmak Kelimelerinden Oluşan Bir Paragraf Yazınız.

  Ana Düşüncesi Başarı, Hedef, İstek, Özveri, Çalışmak Kelimelerinden Oluşan Bir Paragraf  Yazınız.

 

Hayatımızda hepimizin belli başlı  hedefleri vardır. Bu hedefleri gerçekleştirebilmek için  de çalışmak ve hayatla mücadelede durmadan azimle yolumuza devam etmemiz gerekir. Başarı oturduğumuz yerde bir anda gelen bir şey değildir. Başarı bir emek yolculuğudur, irade yolculuğudur, iradene hakim olmak sonuna kadar bir işi özverili bir şekilde götürebilme  yolculuğudur. Bu yolda karşımıza elbette zorluklar çıkacak, yeri gelecek düşecek denizin dibini boylayacak yeri gelecek ise dağların zirvesine çıkacağız


 Biz yeter ki umutla başarı yolculuğuna devam edelim ve çalışmayı asla ihmal etmeyelim. Bugün bilim insanlarına baktığımızda onların tanınmasını sağlayan, bilim insanı olmasını sağlayan şeyleri çalışmalarıdır, çalışmalarının sonucunda ortaya koyduğu hünerleri ve bu hünerlerden ortaya çıkan icatlarıdır. Başarılı olmak için önce inanç ve istek olmalıdır. İstek olduğu zaman çalışmanın bile tadı daha bir farklı olur . Bizler yeter ki inanç ve azimle yola koyulalım ve durmadan yolumuza devam edelim. 



Çalışmanın  önemi ile ilgili şu sözü  de unutmayalım:  “Zirveye çıkan asansör arızalıdır. Lütfen merdivenleri kullanın!” (Zig Ziglar) Bu sözden de anlaşılacağı üzere başarı çalışma ile, zorlu yolları geçerek gerçekleşir. Bir anda gelen geçici başarılar sizi uzun süreli başarılı kılamaz. Önemli olan kalıcı başarılara imza atabilmektir.

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme