“Eğitimli Olan İnsan, Öğrenmeyi Ve Değişmeyi Öğrenen Kişidir. ” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Eğitimli Olan İnsan, Öğrenmeyi Ve Değişmeyi Öğrenen Kişidir." Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Eğitimli olan kimse , öğrenmekten, araştırmaktan bir türlü doymayan ve sürekli bilgi öğrenme arayışı içinde olan, meraklı kimsedir. Eğitimli insan öğrenmeyi öğrenen, değişime açık olan ve değişimin peşinden koşan biri olduğu için hiçbir zaman gerilemez. Her zaman ilerlemeye, başarmaya devam eder. Eğitimli olmayan, içinde öğrenme merakı olmayan kimseler ise yeni bilgiler öğrenmekten yoksun kaldığı  için gerilemeye devam eder. 


Gerileme başlayınca da kültürsüzlük  ve cahillik içinde yaşamaya ve yerinde saymaya devam eder böyle kimseler. Eğitimli olmayan kimseler bilmedikleri konu hakkında biliyormuş gibi tavırlara girer ve yeni şeyler öğrenmeye karşı da direnç gösterir ve bildiğini okumaya devam eder. İnsan bu dünyaya çalışmak için gelmiştir. İmtihan için gelmiştir. Boş durmak, aylak aylak gezmek kişiyi geriletmekten başka hiçbir şey yapmaz. Boş duran insan çalışmadığı için de başkalarına muhtaç olur ve hem kişiliğini hem de karakterini kaybederek sönmeye başlar. Yaşamdan tat almaz, yaşamın çalışarak ne kadar da keyifli bir şey olduğunun farkına dahi varmaz. 





İşte bu olumsuz durumlara düşmemek için öğrenmeye, keşfetmeye devam etmeliyiz. Gündemdeki ve dünyadaki olaylardan haberdar olmalı, öğrendiklerimize her gün bir yenisini eklemeliyiz. Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi ; " Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder." 

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme