“Her Şeyin Zamanı Yaşadığınız O Andır. Mutlu Olmayı Ertelemeyin. Çünkü Canınızın İstediği Zaman Ölmeyeceksiniz.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

“Her Şeyin Zamanı Yaşadığınız O  Andır. Mutlu Olmayı Ertelemeyin. Çünkü Canınızın İstediği Zaman Ölmeyeceksiniz.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Yaşamak, yaşamaktan zevk almak, güzellikleri görmek istemek,, mutlu yaşamak istemek hepimizin arzusudur. Bu yaşam denilen çileli yolda  her türlü zorluklar yaşayacağız. Elbette güzel günlerimiz de kötü günlerimiz de olacaktır. Güzel günler, aydınlık günler gelecek diye de anın tadını çıkarmaktan kendimizi mahrum bırakmamalıyız. Her şeyin zamanı yaşadığımız tam da şu andır aslında.



 Mutlu olmayı gelecek günlere, aylara, yıllara bırakmamalıyız. Şu anda nefes alıyor olabiliriz ama beş saniye sonra ya da beş dakika sonra yaşıyor olacağımızın garantisini bize kimse veremez. İşte bu garantiye sahip olmadığımız için anın keyfini çıkarmaya bakmalıyız. Mutlu anları ertelememeliyiz. Çünkü bize verilmiş olan belli bir ömür ve bu ömrün belli bir süresi vardır. İnsan canı istediği zaman değil kaderi ne zaman ölmeyi yazdıysa o zaman ölecektir. Ben ölmek istiyorum dediğinde hemen ölmüyor insan. Çünkü doğmak ve ölmek kişinin tercihi olan şeyler değildir. Yaşadığımız acı günlerin de tatlı günlerinde kıymetini bilmeliyiz.






 Acı olaylardan ders çıkarmalıyız, güzel günlerde de şükretmesini bilerek anın tadını çıkarmalıyız. Yaşama inat, zorluklara inat, onca yaşadığımız kötü olaylara inat ben buradayım diyebilmektir hayat. Ardına bakmadan yaşamak ve anın tadını çıkarabilmektir hayat aslında.

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme