“Muhtaçken Birşeylerini Verebilen İnsandan Daha Zengin Olanını Görmedim.” Hz. Ömer’in Bu Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 

“Muhtaçken Bir Şeylerini Verebilen İnsandan Daha Zengin Olanını Görmedim.” Hz. Ömer’in Bu Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 

Cömertlik;  insana, insanca yaşamayı hayal edip bunu uygulamaya döken her kimseye yakışan en büyük zarefettir.  Kendisi muhtaç olduğu halde , kendi ufak imkanları ile bir başkasına yardım etmeye çalışan, kendisinden daha muhtaç olan bir kimseye yardım eden insan aslında en zengin insandır.


 Böyle insanlar kalbi temiz, gönlü bol olan , Allah katında da değerli olan kimselerdir. Çünkü böyle insanlar empati kurabilen, bencillikten uzak kimselerdir. Zengin olduğumuz zaman kimseye muhtaç olmayız ve elimizden geldiği kadar da muhtaç insanlara yardım etmeye çalışırız. Asıl önemli olan kendi imkanlarımız fazla olmadığı halde elimizden geldiği kadar bir diğerine yardım edebilmektir. Zenginlik sadece mal ve mülk ile olan bir şey değildir. Gönlü zengin olanların yaptığı iyilikler, güzellikler hayatımızda kalıcı iz bırakır. 







Böyle insanların yaptığı yardımı da asla unutmamalıyız ve bu tip insanları başımızın üstünde taşımalıyız. Adaletli olması ile bilinen Hz. Ömer de muhtaçken bir şeylerini  verebilen insandan daha zengin olanını görmedim diyerek kalbi temiz olan , cömert insanların en büyük zenginler olduğunu belirtmek istemiştir.

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme