Atatürk’ün Çok Yönlü Olması İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 Atatürk’ün Çok Yönlü Olması İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk, vatanı ve milleti için savaşmakla kalmayıp aynı zamanda yenilikler de yapmıştır. Ülkemiz,  vatanımızın kahraman evlatları tarafından bağımsızlığa kavuşunca Atatürk de  vatansever bir insan olduğu için ülkesini her alanda geliştirmek için çok çalışmış ve çeşitli fedakarlıklarda bulunmuştur.


 

Ülkesini her yönde geliştirmek isteyen Mustafa Kemal çok yönlü bir kişiydi. İyi bir asker, iyi bir komutandı. Sadece asker  değil aynı zamanda iyi bir eğitimciydi Atatürk. Bilime, sanata, siyasete, ekonomiye, kültüre çok önem vermiştir. Kendini her yönden geliştirmek isteyen bu lider insan,  geometri kitabı bile yazmıştır. Kendisi aynı zamanda iyi bir at binicisi, iyi bir yüzücüdür. Sanata da çok önem veren Mustafa Kemal , “Sanatsız kalan bir milletin hayat damalarından biri kopmuştur.” Diyerek bu alana da ilgisi olduğunu göstermiştir.





O hem asker, hem devlet adamı, hem devlet kurucu, hem inkılapçı, hem de evrensel görüşlere sahip olan bir kişidir. Mustafa Kemal Atatürk bu çok yönlülüğü sayesinde ülkemize çok fayda sağlamış ve ülkesinin her ferdinin her alanda gelişmesi için mücadele etmiş, kendini geliştirmiş deha bir kişiliktir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme