“Sadece Sevgi Dolu Bir Bakış, Bir İnsanın Hayatını Değiştirebilir.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Örneği

 “Sadece Sevgi Dolu Bir Bakış, Bir İnsanın Hayatını Değiştirebilir.”


İnsanı insan yapan, en önemli özellik akıl olmasına rağmen insana insani duyguları katan, yüreğine  mutluluk getiren şey ise sevginin kıvılcımlarıdır. Hayata sevgi ile bakınca,  her şey daha da güzel bir görünüme kavuşur. Sevgidir insanı değiştiren, sevgidir insanı yoğuran ve onun daha güzel görünmesini, daha insan olmasını sağlayan. Sadece sevgi dolu bir bakış bir insanın yaşamını elbette değiştirir. Bir öğretmenden örnek verelim mesela. Sınıftaki bir öğrencisini ele alım. Öğrenci yaşamında hiç sevgi görmediği için kimseye de sevgi ile yaklaşmamaktadır. Okula yeni gelen öğretmenin sevgiden mahrum kalmış o çocuğa sevgi ile bakması ve sevginin içinde de samimiyet, içtenlik ve gülümseme olması o çocuğun yaşamını değiştirebilir.


 Öğretmeninin sevgisini yüreğinde hisseden çocuk  önceleri sorumluluk sahibi biri değilken sevgi sayesinde daha sorumlu bir kişiye dönüşür. Sevgiyi hissettiği için daha mutlu olur ve kendine daha çok güvenir. İnsanın arkadaşında güvenebileceği, onun koşulsuz kabul edip sevebileceği kişilerden biri de annesidir.  Sevgi ortamında büyümüş çocuklar annesinin sevgisini almıştır. Oysa sevgiden mahrum kalan çocuklar ise sevgiyi alamamışlar ve sevgiden eksik bırakılmışlardır. İşte böyle çocuklara da elden geldiği kadar destek olmak ve onları koşulsuz sevmek gerekir. Bunu sağlayacak olan da kıymetli ve merhametli ,  çocuklara gülen gözlerle bakan öğretmenlerimizdir. 







Sevgi ile bakmalıyız hayata. Mesela küçük bir kediye sahip çıkmak ve onu korumak, okuldaki sınıf arkadaşınızla ekmeğinin yarısını paylaşabilmek, yolda gördüğün yaşlı teyzeye yardım edip onun poşetlerini evine kadar taşıyıp birkaç çift de sevgi dolu söylemlerde bulunmak. İşte bunlardır insanı insan yapan güzellikler. Sevgi belki her şeyi çözemeyebilir ama çoğu şeyi de olumluya dönüştürebilir. Bunun için dilimizden, gönlümüzden, ruhumuzdan sevgiyi asla ayırmamalıyız. Sevgimizi sevdiğimiz insanlara göstermeli ve insanların yaşamında da olumlu etki bırakmalıyız. Sevildiğini gören, hisseden insanlar yaşamda daha mutlu ve daha başarılı olmak için çalışmaya devam eder. Sevgi dolu bakışlar saçalım etrafa ki bizden sevgi gören insanlarda sevgi aynı etkiyi bıraksın başka gönüllerde.

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme