“Siz Kendi Elinizle Teslim Etmedikçe Kimse Kendinize Olan Saygınızı Elinizden Alamaz. “ Sözü İle İlgili Kompozisyon Örneği

“Siz Kendi Elinizle Teslim Etmedikçe Kimse Kendinize Olan Saygınızı Elinizden Alamaz. “ Sözü İle İlgili Kompozisyon Örneği


Kişi herkesi sevmek zorunda olmayabilir fakat insanlara saygılı olmak , insanların düşüncelerine tahammül edebilmek ve hoşgörülü olmak insan olan kimseye yakışan en güzel davranış biçimidir.  Kişiyi toplum içinde değerli kılan en önemli şey öncelikle kişinin kendisine olan öz saygısı ile ilgili bir durumdur. Kendini seven, kendine değer veren ve kendini geliştirmek için çalışan insana değer verilir, saygı gösterilir. 


Bizler kendi ellerimizle teslim etmedikçe kimse kendimize olan saygımızı elimizden alamaz. Birisi bize saygı göstermiyorsa ya da hak etmediğimiz zaman yanlış davranışlara maruz kalabiliyorsak tüm bunlar bizden kaynaklı olabilir. Ya o kişi ya da kişilere hak ettiğinden fazla değer vermiş olabiliriz, ya da kendimizi küçük düşürecek davranışlarda bulunabiliriz.  Toplum içinde hal ve hareketlerimize dikkat etmeliyiz. Boş konuşan, patavatsız  kimselerden olmamalıyız.  Maddi durumumuz çok iyi olabilir, çok başarılı olabiliriz ama hareketlerimize dikkat etmediğimiz zaman toplumdaki bireylerden saygı görmeyiz.





 Ne oldum delisi olmamalıyız. Kendini bilen, nerde, nasıl  hareket edeceğini bilen ve kendine saygısı olan kimselerden olmamalıyız. Kendimizi küçük düşürecek eylemlerde bulunmamalıyız. İyi insan olmaya, tevazu sahibi olmaya özen göstermeliyiz. Böyle olduğumuz zaman insanlar tarafından saygı gösterilen ve sevilen bir kimse oluruz. Kendimizi de toplum içinde gülünç durumlara düşürmemeliyiz.

 


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme