Mutluluk İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

  

Mutluluk İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Mutlu bir hayat kurmak için mücadele ederiz . Bir ailemiz olsun , işimiz olsun , huzurlu yuvamız olsun isteriz . Her insanın isteği ise farklıdır. Kimisi için mutluluk ailesi ile birlikte  ekmeği çorbaya bandıra bandıra yemek, kimine göre ise her şeyin en iyisine ben sahip olayım, en zengin ben olayım demektir. Yani kimi insanlar küçük şeyler ile mutlu olur ve hayatın değerini anlar. Aslında bu küçük şeyler dediğimiz mutluluğun  ta kendisidir. Kimi insanlar ise tüketim çılgınıdır. Sürekli yeni şeyler almak isterler, bir türlü hayattan zevk alamazlar. Bu durumda mutsuz olmaya başlar ve daha sonra çeşitli sorunlar yaşarlar.


Bana göre mutluluk şudur:  İyi bir insan olabilmek, yaşadığım topluma, ülkeme, dünyaya faydalı bir insan olabilmek ve dünya için iyi işler yapabilmektir. Bir işin en iyisini yapabilmektir. İyi bir aile, huzurlu bir aile, çocuklar, iyi bir akraba , çevre mutluluğun anahtarıdır . Bir işimiz olsun, akşam olduğunda evimize huzurla gidebildiğimiz , sevgi ve saygı dolu bir yuvanın olduğu ortamdır mutluluk. İnsanları mutlu edebilmek, yardımsever olabilmek, şefkatli  ve merhametli olmak, cömert olmak, insanların kusurlarını yüzüne vurmakta mutluluktur bence. Çevremize baktığımızda mutsuz insanlar görürüz. Bu mutsuz insanlar her şeye sahiptir ama mutlu değildir. Çünkü mutluluğu gerçekten isterlerse mutlu olabilirler. Birey mutlu olabilmek için kendisine hedefler koymalıdır. Bu hedeflere ulaşabilmek için de çalışmalıdır. Nitelikli insan, üreten insan olmalıdır. Mutluluk çalışmak, alın teri dökmek, emek etmek, bir fidan dikmek, o fidanın büyüdüğünü, yetiştiğini görebilmek ve onun meyvesinden tadabilmektir.  Çünkü mutluluk üretmek, yapmak, çok çalışmaktır. Mutluluğu aslında çok uzakta aramamalıyız . Anın tadını çıkarmaya çalışmalıyız . Boş duran, çalışmayan, alın teri dökmeyen insan mutlu olmaz. Çünkü hayalleri yoktur, boş durmak kişiyi pasifleştirmiş ve bu da kişinin mutsuz olmasına neden olmuştur .



Mutlu olmak için çok çalışmak gerekir. Bir işi bitirdiğimizde hemen diğerine geçmeliyiz. İşte ancak böyle mutlu olabiliriz. Çevremizdekilere iyi davranmalıyız,  beklenti içine girmeden hayatımızı sürdürmeliyiz. Kendi çalıştığımızın karşılığını almalı ve mutluluğu yaşamalıyız. Hiç kimseden beklenti içine girmeden kendimiz bir şeyler yapmaya başarmaya çalışmalıyız. İşte o zaman mutluluk var olur ve devam eder.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme