Misafirperverlik İle İlgili Hikaye Yazınız.

Misafirperverlik İle İlgili Hikaye Yazınız.

Üniversite sınavına hazırlanan ablam son günlerde daha çok çalışmaya başlamış ve sınavı kazanmak için elinden gelen her türlü fedakarlığı gösteriyordu. Üç yıldır çalışıyor ama istediği bölümün puanını bir türlü alamıyordu. Bu yıl kazanmak ve istediği bölüm olan  matematik öğretmenliğini kazanmak için can atıyordu. Çünkü öğretmenliği ve çocuklarla uğraşmayı çok severdi. Derken günler yavaş yavaş bitmeye başladı ve ablamın sınava gireceği gün geldi çattı.  Sahre ablam sınava gireceği gün o kadar heyecanlıydı ki bir an önce kahvaltıyı yapıp sınava yetişelim  baba diyordu.


 Kahvaltı bitti ve onlar sınav yerine gittiler. Biz de daha sonra annemle birlikte onların gittiği sınav yerine vardık. Babam orada ablamı bekliyordu. Bana döndü ve şunu söyledi: Çınar sende  de böyle heyecanlar yaşayacağız inşallah  oğlum dedi ve ben de gülümsedim.

Sınav saati sona erdi ve ablam sınavdan çıktı. Yüzündeki rahatlık çok güzeldi, resmen güller açıyordu yüzünde. İki hafta sonra sınav açıklandı ve  sınavdan istediği puanı aldı ve tercihini yaptı. Tercihinin sonucunda Cumhuriyet üniversitesi matematik öğretmenliği bölümünü kazanmıştı. Biz ise  İzmir’de  oturuyorduk.  Daha önce Sivas’a hiç gitmemiştik  fakat babamın  tanıdığı Sivaslı bir arkadaşı vardı. Askerlik arkadaşıydı Nazım Amca. Babam onu aradı ve ablamı oraya kaydettireceğini, bizi misafir olarak kabul edip edemeyeceğini sordu.

 

Nazım  Amca seve seve misafir kabul edeceğini ve bizler için elinden gelen her türlü yardımı yapacağını söyledi. Ertesi sabah erkenden yola çıktık ve Sivas’a vardık. Şirin bir şehirdi Sivas. Yolculuğumuz yorucu fakat zevkli geçti. Akşama doğru Nazım amcaların evine vardık. Bizi karısı ve çocukları ile güler yüzle karşıladılar. O kadar tatlı ve kibar bir eşi vardı ki anneme, babama, ablama ve bana çok iyi davrandı. Biz rahat edelim diye elinden gelen her şeyi yapıyor, bize hizmet ediyordu. Sivas’ın yöresel yemeklerinden hazırlamıştı. Sivas köftesi, içli köfte, ayran çorbası, Sivas katmeri, hıngel, madımak kavurması gibi yemekler hazırlanmıştı. Tatlılardan ise hurma tatlısı ve kadayıf yapmıştı.

Neşe içinde oturup o mis gibi yemekleri yedik. Nazım amcanın eşi  Gül Hanım çok misafirperver bir hanımdı. Çok güzel ahlaklı ve erdemli insanlardı. Çok sevmiştik bu aileyi. Onların da bizim yaşlarımızda iki çocuğu vardı. Çok güzel bir akşam geçirdik orda. Daha sonra sabah erkenden ablamın kayıt işlemlerini yaptırdık. İşlerimiz bittikten sonra Nazım Amca ve ailesi ile vedalaşıp İzmir’in yollarına koyulduk. Yol boyunca Nazım amca ve ailesinin  ne kadar iyi insanlar olduğunu, çok misafirperver kimseler olduğunu konuştuk durduk.



0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme