Ülkemizde Kitaba Verilen Önem Nedir? Yazınız .

Ülkemizde Kitaba Verilen Önem Nedir? Yazınız .


Ülkemizde kitaba verilen önem ne yazık ki istenilen düzeyde değildir . Çünkü kitap okuma alışkanlığımız fazla yoktur . Toplum olarak kitap okumayı boş zaman etkinliği gibi görüyoruz . Aslında bu son derece yanlış bir düşünce ve yanlış bir inançtır . Oysa kitap okuma her zaman olması gereken bir alışkanlık olması gerekir . Bunun için de daha çocukken bu okuma alışkanlığını , okuma disiplinini edinmemiz gerekir.

Gelişmiş ülkelerde yıllık kitap okuma sayısına baktığımızda bizden kat kat fazladırlar . Biz ise  daha çok televizyon başında vakit geçiriyoruz ve ne yazık ki kitap okumaya gereken önemi  vermiyoruz . Unesco'nun verilerin göre Türkiye Dünyada kitap okuma  oranı  bakımından 86 .sırada yer alıyor . Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olan bir ülkenin bu sıralamada olması sizce de garip değil mi?  Aslında kitap okumayı özendirmek için devletimiz çeşitli etkinlikler düzenlenmeli ve kütüphaneler hızla çoğaltılmalıdır .  Tabi ki okuyan , araştıran , ilgilenen kesim de vardır ama çok fazla değildir.

Bu okuma oranının daha fazla olmasını sağlamalıyız ve daha çok okumalı, daha çok kültürel birikime sahip olmalıyız . Japon biri yılda 25 kitap okunmakta, Fransız   yılda  7 kitap okunmakta, İsviçreli yılda ortalama 10 kitap okuyor . Bize baktığımızda ise biz 10 yılda bir kitap bitiriyoruz . Ne komik, ne acı bir durum sonuca baktığımızda .





Arkadaşlar bu durum  çok kötü. Geleceğimiz için hiç de parlak bir durum değildir. Milli kültümüzü korumak için, değerlerimiz unutmamak için kitap okuma sayısı artmalı ve bu kitap okuma konusunda gerekli olan çalışmalar, hazırlıklar yapılmalı, gerekli önlemler de alınmalıdır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme