Kurtuluş Savaşı'nın Kazanılmasında Kitle İletişim Araçlarının Rolü Nedir ?

  Kitle İletişim Araçlarının Milli Mücadelenin Kazanılmasındaki Rolünü Açıklayınız?


Ülkemiz büyük bir kurtuluş savaşı ile karşıya kalmış , vatan toprakları işgal edilmeye başlamış ve İstanbul Hükümeti'nin teslimiyetçi politikası işgal kuvvetlerinin işini daha da kolaylaştırmaya başlamıştı.

Milletimiz ise bu duruma sessiz kalmamış , başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları Kurtuluş Savaşı'nda yaşanan olayları halka iletmek için çeşitli iletişim araçlarını kullanmış ve halkın bilinçlenmesini sağlamamışlardır . Kitle iletişim araçları ile  halk  her türlü haberden haberdar olmuş  ve bu sayede biraz da olsa moral bulmuştur. 


Mektup, telgraf, gazete ..vb sayesinde ülkemizde yaşanan her şey hakkında insanımız bilgilendirilmiş ve bu sayede halkımız birbiri ile daha da bütünleşmiştir . Birlik ve beraberlik içinde hareket eden milletimiz kitle iletişim araçlarından gelen bilgiler doğrultusunda hareket etmiş ve vatanına sahip çıkmayı bilmiştir . Her türlü olaydan haberdar olan halkımız düşmana karşı durmayı başarmış ve ülkesini işgal güçlerine teslim etmemiştir.




O dönemde görev alan haberciler ve gazeteciler de bu kutsal yolda üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmiş ve  halkımız ile birlik olmuşlardır. Halk gelen bir telgraf, mektupta yazan bilgiler ile harekete geçmiş, halk kendisinde büyük bir güç bulmuştur . Kitle iletişim araçları olmasaydı , halkımız işgallerden haberdar olmayacak, belki de ülkemiz, ana vatanımız düşmana teslim olacaktı. İşte bu yüzden Kurtuluş Savaşında kitle iletişim araçlarının rolü çok büyüktür.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme