Hayvanlara Yapılan Tecavüzlerin Önüne Geçilmesi İçin Toplum Olarak Bireyler Ne Yapmalıdır?

Hayvanlara Yapılan Tecavüzlerin Önüne Geçilmesi İçin Toplum Olarak Bireyler Ne Yapmalıdır?


Ne yazık ki son zamanlarda haberlerde hayvanlara yapılan eziyet , işkence ve tecavüz olaylarını sık sık duymaya başladık . Kendisini insan olarak gören zavallı mahluklar , birtakım sapık düşüncelerini hayvanlar üzerinde uygulamaya başlamış ve bu sapık ruhlu insanların sayısı da ne yazık ki git gide artmaya başlamıştır. Hayvanlara bunları yapan bu hasta ruhlu  insanlara gerekli olan ceza devlet tarafından verilmelidir.  Hayvanlara yapılan taciz , işkence , tecavüz gibi olaylara toplum olarak sessiz kalmamalıyız.

Hayvana yapılan eziyeti gördüğümüzde hemen buna karşı durmalıyız . Hayvanlara her türlü cinsel istismarı yapan kişileri polisimize elimizle teslim etmeliyiz. Böyle kişiler için hukukta ağır cezalar uygulanmalıdır. Uygulanmalıdır ki bir daha hayvanlara eziyet edilmesin , tacizde bulunulmasın. Hayvanlar çeşitli şekillerde tacizlere , tecavüzlere uğradığı için o zavallı hayvanlarımız , iç kanamadan hayatını kaybetmektedir .  Tecavüze uğrayan bu zavallı hayvanlar bir süre sonra çeşitli psikolojik sıkıntılar yaşayabiliyor, depresyona giriyor ve bir süre sonra da kendini dış dünyaya  kapatıyor. Kimi hayvanlarımız uzun süre yürüyemiyor ve çok zorluklar çekiyor .

Acaba hangi vicdan bu zulüm karşısında sessiz kalabilir ? Kalamaz , kalması mümkün olamaz bence . Hayvanlara yapılan bu zulümlere , bu zalimliklere artık dur demenin zamanı geldi de   geçti bile .  Hayvanlara bu sapıklığı yapan sapık ruhlu  kişiler sadece para cezası alarak bu işten kurtulmamalı , bu iş örtbas edilmemelidir . Devlet en ağır hapis cezaları vermeli ve bunun bedelini de o kişiler ödemelidir . Hayvana tecavüz eden kişilerin insanlara da bir süre sonra tecavüz etme eğiliminin arttığı yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkmıştır . Eğer ki çevremizde hayvana tecavüz eden  kimseler varsa bu durumda çocuklarımız ve kadınlarımız , kısacası hepimiz tehlikedeyiz  demektir . Aman ha dikkatli olalım  ve gözümüzü açık tutalım.

Bu tip ruh aşağılık kimselere karşı  her türlü önlemi alalım. 

  Toplum olarak bu konular hakkında çeşitli konferanslara katılalım , seminerler düzenlenmesini sağlayalım . 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme