Yarıyıl Tatilinde Neler Yapılabilir? Bu Konu Hakkında Kompozisyon Yazınız.

Yarıyıl  Tatilinde Neler Yapılabilir? Bu Konu Hakkında Kompozisyon Yazınız.


Koronavirüsten dolayı bir türlü açılamayan okullarımız ne yazık ki hala kapalı olmaya devam etmektedir. Birinci dönemde eğitim,  uzaktan eğitim şeklinde sona ermiştir ve üç haftalık olan yarı yıl tatilinin bir ay daha uzatılması  düşünülmektedir. Dünya genelinde virüsün mutasyona uğramış hali de ortaya çıktığı için, eğitimciler okulların açılması konusunda acele edilmemesi gerektiğini söylemektedirler.

 

Yarı yıl tatilini boş geçirmemek için kendimize uygun planlar yapmalıyız. Elbette ailemizle güzel ve eğlenceli vakitler geçirmeliyiz.  Bol bol dinlenmeliyiz. Bizi mutlu eden  şeyleri yapmalıyız.  Bu süreçte her ne kadar okullar kapalı da olsa kitap okumaktan, ders çalışmaktan asla vazgeçmemeliyiz. Kendimize yeni ve bize faydalı olan güzel alışkanlıklar  edinmeliyiz. Birinci dönemdeki konuları tekrar edip o konular ile ilgili soruları çözmeliyiz. Bol bol tekrar edip derslerimizden geri kalmamalıyız.  Arkadaşlarımızla yüz yüze görüşmek yerine telefonla onları arayıp görüntülü konuşarak hasret gidermeliyiz. Canımızın sıkılmaması için, boşluğa düşmemek için  devamlı kendimize yeni hedefler koymalıyız ve  o hedeflere ulaşmak için de çalışmalıyız. Anne, babamıza ev  işlerinde yardımcı olmaya çalışmalıyız.





 

Odamızı dağınık bir şekilde bırakmamalıyız. Okul zamanında zaman ayıramadığımız kardeşlerimiz ile doya doya oyun oynamalıyız. Umutsuzluğa kapılmamalıyız ve tembellik yapmamalıyız.  Bu virüs elbet bir gün sona erecek ve okullar açılacaktır. İşte o zaman arkadaşlarımıza sarılacağız,  gülüşeceğiz  ve mutlu olacağız Bunun için  biraz daha sabırlı olmalıyız ve evde kendimize  farklı alternatifler üretmeye devam etmeliyiz. Daha güzel yarı tatillerinin olduğu, korona virüsün sona erdiği, doğanın güzelliğinin, günlerin  sıcaklığının ve suyun serinliğinin  hep yanınızda olması umudu ile. Güzel yarınlar, iyi tatiller dilerim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme