Yaşadığınız Yerden Her hangi Bir Nedenle Farklı Bir Şehir Ya Da Ülkede Yaşamak Zorunda Kalsanız Neler Hissedersiniz ? Açıklayınız . 8. Türkçe 77. Sayfa


Yaşadığınız Yerden  Her hangi Bir Nedenle Farklı Bir Şehir Ya Da  Ülkede Yaşamak  Zorunda  Kalsanız Neler Hissedersiniz ? Açıklayınız . 8. Türkçe 77. Sayfa

İnsanlar bazen keyfi olarak bazen ise zorunlu sebeplerden dolayı bulunduğu yeri terk edebilir . Yaşadığım yerde  her hangi bir nedenden dolayı ayrılmak zorunda kalsaydım şunları hissederdim : 

Doğduğum oynadığım sokaklardan ayrılmak , komşularımızdan ayrılmak , akrabalarımdan , dostlarımdan ayrılmak beni mutsuz ederdi . İçim acırdı,  böyle olmasına çok üzülürdüm . Gittiğim yerlere hemen alışamayacağım için endişeli olurdum ve kendimi  oralarda hemen güvende hissetmezdim . Gittiğim yerde gözlerim hep arkadaşlarımı, köyümü, köyümün alıçlarını arardı . Babaannemi ve dedemi çok özlerdim . Komşumuz Fatma teyzenin  gülen gözlerini ve samimiyetini  arardım . 

Doğduğumun toprakların kokusunu özlerdim , oraların havasını , suyunu , her şeyini özlerdim .  Garip bir duygu olurdu içimde. Kendimi garip bir kuş gibi hissederdim .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme