‘’Bugünün Küçükleri Yarının Büyükleridir.’’ Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


‘’Bugünün Küçükleri  Yarının Büyükleridir.’’ Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

Bugünün küçükleri evlerin neşesi olan, gönüllerin ilacı olan  sevimli çocuklarımızdır.  O çocuklar da gün gelecek büyüyüp yetişkin kimseler  olacaktır . Bu çocukları yetiştiren ailelere , okullara, içinde yaşadığı topluma vb.   büyük görev düşer . Çünkü çocuk iyi yetiştirildiği zaman geleceğin  dehası olabilir, erdemli, ahlaklı, kişilikli insanı olabilir . Çocuklar  iyi bir şekilde yetiştirilmediği zaman, kötü  bir çevrede yetiştiği zaman ne yazık ki o çocuğun da geleceği pek parlak olmayacaktır .

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza önce iyi bir insan olmayı öğretmeliyiz . İyi olan çocuk kimseye zarar vermez ve zarar vermeyi de aklından geçirmez . Daha sonra o çocuğa iyi bir eğitim vermeliyiz .  Çocuk geleceği için iyi işler peşinde koşmalı ve insanlığa faydalı olmalıdır . Bunun için her  şeyin temelini küçükken atmalıyız ve çocuklarımızı çok sevmeliyiz ve onlar ile ilgilenmeliyiz . Onlara sevgiyi öğretmeliyiz , saygıyı öğretmeliyiz , çevresini temiz tutmayı , hiçbir canlıya zarar vermemeyi öğretmeliyiz . Böyle yaptığımız zaman da gelecek nesiller daha mutlu ve daha gelişmiş bir  toplum haline dönüşür.

 Onlara empati kurma becerisini öğretmeliyiz . Vicdan ve merhamet sahibi bir insan olmayı öğretmeliyiz . Anne ve babalar olarak onlara olumlu örnek olmalıyız . Yalan söylememeyi öğretmeliyiz . İşte bunları yaptığımız zaman da o çocuklar ilerde çok iyi bir yetişkin olacak ve içinde yaşadığı topluma da faydalı bir insan olacaktır .

1 yorum:

Deneme