Bir Kütüphane Bin Hapishane Kapatır Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .


Bir Kütüphane Bin Hapishane Kapatır Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Kitap yazmak insanın duygu ve düşüncelerini rahat bir şekilde  ifade etmesini sağlar .  Kitap okumak ise insanın duygularına hitap eder , insana hayal kurdurur , insanın hafızasını geliştirir . Kişi kolay kolay unutkan biri olmaz kitap okuyunca . Kitap okuyan insan kendini geliştirir . Doğru ve yanlışın neler olduğunu bilir . Okuyup aydınlanan insan  suç işlemez .

Çünkü cahilce davranışlar içine girmez . Suç işlemediği için de hapishaneye  gerek kalmaz . Bir toplumda ne kadar çok kütüphane varsa, o toplumun insanları aydınlanmak için ne kadar çok okuyorsa o toplumda o kadar az hapishane olur , o kadar fazla kütüphane olur . Bundan dolayı ülkemizde de suç oranlarının  azlaması için insanlarımızın eğitilmesi gerekir .  Verilen eğitim iyi bir eğitim olmalıdır . Öğretmenler nitelikli olmalı , öğrenciler bilgi ile donatılmalıdır . Bu konuda  ailede üzerine düşeni yapmalı ve çocuğu ile beraber okuma saatleri düzenlenmelidir . Böylece okuyan millet oluruz . Okuyan insan kendini aydınlatır . Aydın kimse , çağdaş kimse olur . Aydın insan da bir karıncanın yuvasını bile bozmaz .

Böyle olunca toplumda  hapishaneye ihtiyaç  kalmaz. Bunun için kütüphaneler çoğaltılmalı, okuyan kişi sayısı artmalı ve ülkemizin değerli evlatları bilinçli insanlar haline getirilmelidir. Herkes okuyarak, bilim yolunda ilerlemeye devam eder.  Okuyan insan bilinçli, nitelikli ve aydın kimselere dönüşür. Kurallara  uyar, nerede nasıl davranacağını bilir ve kolay kolay da suç işlemez. Suç oranınız azaldığı ülkelerde de  kendini bilen insanlar artar, hapishanelere de gerek kalmamış olur.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme