Nerede Birlik Orada Dirlik Atasözünden Yararlanarak ‘’birlik ve beraberlik’’ konulu bilgilendirici bir metin yazınız . Metninize Uygun Bir Başlık Koymayı Unutmayınız .


Nerede Birlik  Orada Dirlik Atasözünden Yararlanarak ‘’birlik ve beraberlik’’ konulu bilgilendirici  bir metin yazınız . Metninize Uygun Bir Başlık Koymayı Unutmayınız .

İşbirliğinin Önemi
Birlik ve beraberliğin olduğu yerde sorunlar daha  kısa sürede çözülür , işler daha kıza zamanda yapılır . Böylece  daha kısa sürede işlerimiz bitmiş olur . Birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmayan toplumlarda huzursuzluk ve kargaşa eksik olmaz. 

İşlerimizi iş birliği içinde yaparsak, her birimiz  aramızda iş bölümü yaparsak o  zaman daha mutlu oluruz ve daha iyi olur .  Herkes kendi kafasına göre hareket etmeye kalkışırsa orada bir düzen olmaz , her şey karmakarışık olur ve sorunlar da çözülmez , işler de yapılmaz . Bunun  yeri ve zamanı geldiğinde birlik ve beraberlik içinde hareket etmesini bilmeliyiz . Örneğin ; evde annemiz bir iş yaparken biz de evin diğer kalan işleri görmeliyiz . Böylece işler çabucak bitsin . Okulumuzun çevresine çöpler atıldığı zaman o çöpleri tüm okul olarak birlikte temizlemeliyiz ki okulumuz daha yaşanılır bir eğitim yuvası olsun . Ülkemizi tehdit eden her türlü iç ve dış terör  şerlerine karşı milletçe de birlik , beraberlik ve dayanışma içinde hareket etmeliyiz . Birlik içinde olmanın  ile ilgili şu söz vardır: '' Tek elle alkışlanmaz.'' ( Çin Atasözü) 

İşte böyle olduğu zaman bizi kimse yıkamaz . Nerede birlik orada dirlik atasözü de işte tam bunlar için söylenmiştir . Onun her zaman bir olalım, birlik olalım ve vatanımıza sahip çıkalım .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme