Başarılı Bir Hayat İçin Hayal Kurmanın Önemini Açıklayınız.


Başarılı Bir Hayat İçin Hayal  Kurmanın Önemini Açıklayınız.

Hayal kurmak insanların en önemli özelliklerinden biridir . Çünkü insanoğlu hayal kurarak daha güzel bir yarınlara kucak açar . Hayal kurmak biz insanın doğasında vardır zaten . Daha çocukluktan itibaren ailemiz bize hayal kurmayı öğretir . O  kadar güzel bir şeydir ki haya kurmak,  dalıp gideriz uzaklara . Tabi çocukken hayallerimiz daha farklı olur ama olsun o bile güzeldir yine .

 Çünkü hayallerimiz bile bizim bir anımız olarak kalır zihnimizde . Hayal kuran insan  başarıya yaklaşır .  Ama kurulan hayalin gerçekçi olması gerekir . Örneğin ; Kaf Dağının arkasına çıkacağım diye bir hayal  kurarsak bu hayal hiç gerçekleşmez . Çünkü Kaf Dağı diye bir şey yoktur . İleride  iyi  bir bilim insanı olmak istiyorsak ise bunu elbette i iyi bir çalışma ile başarabiliriz . Çünkü bu gerçekleşebilecek bir hayaldir . Hayal kurmak insanı daha mutlu eder ve hayat daha güzel geçer . Geçmişe baktığımızda  bizim büyük liderimiz olan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk , Türkiye Cumhuriyeti'ni kolay kurmamıştır . Çünkü bunu hayal etmiş ve çok çalışarak başarmıştır . Kurtuluş Savaşında gösterdiği büyük dehası ve hayalleri ile ülkemizi kurtarmıştır . İşte hayal kurmak böyle insanı başarıya ulaştırır .  Hayal kurarken kurduğumuz her hayali de başkasına açıklamamalıyız . Çünkü  başkasına bu duygularımızı açtığımız zaman içimizdeki bu gizem, bu hayal kaybolabilir .

Onun için hayallerimizi bile yeri geldiği zaman saklayabilmeliyiz. Bugün televizyon, çamaşır makinesi, telefon, bulaşık makinesi, internet varsa bunu başarılı bilim adamlarının hayallerinin gerçekleşmesine  borçluyuz . Yeter ki  gerçekleşebilecek hayaller kuralım ve bundan da asla vazgeçmeyelim. Unutmayın ki hayallerdir yarınlara ulaşmayı sağlayan, hayallerdir bize yeni ufuklar açan.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme