Başarmak İstiyorum


Aşağıdaki görseli inceleyiniz. Hangi basamakta olduğunuzu ve üst basamaklara yükselmek için neler yapabileceğinizi anlatan bir yazı yazınız.
           
Bozuk oyuncağım masanın üstünde bana bakıyordu. Tamir edebilir miyim diye düşünmeye başladım. İnternetten yardım alarak tamir etmeyi öğrendim . Elimde tamir için gerekli malzemelerin tümü yoktu ama tamir için deneme karar verdim gene de . Oyuncağı elime aldım , bir küçük tornavida ile içini açtım . İçinden çıkardıklarımı sırayla önüme dizdim .

Birkaç parçanın koptuğunu fark ettim. Eğer bunları yapıştırabilirsem çalıştırabileceğimi düşündüm. İki tanesini yapıştırdım. Diğerlerini de başarabilirim diye içime bir his doğdu. Arada ya başaramazsam diye de düşünmediğim yok değil tabi. Bir kere açmış bulundum oyuncağı. Ne olursa olsun başaracağım dedim kendi kendime. Bana göre tamir işi bitmişti; ama bakalım oyuncağın pillerini takınca neler olacaktı? Söktüğüm sıraya göre parçaları yerlerine taktım, vidaları sıktım. Pilleri de pil yuvasına yerleştirdim. Parmaklarımı açma-kapama düğmesine yavaş yavaş götürdüm. Çalıştırma düğmesine bir anda bastım. Oyuncak hiç tepki vermiyordu. Kendi kendime olamaz diyordum. Pil yuvasını açtım, pilleri kontrol ettim. Pilleri ters taktığımın farkına vardım. Pilleri ilk taktığımın tersine pil yuvasına yerleştirdim.

Tekrar çalıştırma düğmesine basınca oyuncak çalışmaya başladı. Sonsuz bir sevinç duydum. Bozuk oyuncağımı kendim tamir etmeyi başarmıştım. Amacıma nihayet ulaşabilmiştim ve bu gün benim için zor ama mutlu sonla bitmişti.


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme