Okul kütüphanesindeki bir kitabı konuşturarak aşağıya onun duygularını anlatan, hikâye edici bir metin yazınız.


Okul kütüphanesindeki bir kitabı konuşturarak aşağıya onun duygularını anlatan, hikâye edici bir metin yazınız.

Yaklaşık iki yıl önce beni kitapçıdan satın alıp okuduktan sonra başka çocuklar da faydalansın diye okul kütüphanesine bağışlanmış bir kitabım . Sahibim olan küçük kız okuma çok seviyordu . Elinden kitabı hiç düşürmezdi . Beni okurken edindiği bilgileri etrafındakilerle paylaşır onları da kitap okumak konusunda heveslendirmeye çalışırdı. Çünkü bildiklerini başkalarına aktarmayı ve bilgilerin de tıp kı sevgi gibi paylaşıldıkça çoğaldığına inanırdı.

İki yıldır buradayım ve inanır mısınız hem çok sıkılıyorum hem de çok üzülüyorum . İki yıl boyunca okul görevlilerinin ayda bir gelip de kitapların tozunu alması ile bana dokunuluyor . Ha unutmadan birkaç ay önce bir çocuk rafların arasında dolaşırken bir ara beni alacak gibi olmuştu ama sonra vazgeçti . Benim anlatacaklarımı bir bilseler eminim hiç yanından ayırmayacaklar ama nedense isteksiz davranıyorlar . Bir kitap olarak diğer arkadaşlarım gibi beni de en çok üzen şey ilgisizlik . Çocukların tablet bilgisayarlarla ilgilenmeye başladığından beri bize olan ilgileri azaldı . Ama bilseler ki bizim hiç şarjımız bitmez , onlara radyasyon yayarak zarar vermeyiz eminim en iyi arkadaşları biz olurduk .

Şimdi okullar açılacak inşallah yeni gelen çocuklar okumayı seviyorlardır . Çünkü onlara faydalı olmak istiyorum . Sizler de okullarınızdaki kitapları mahzun bırakmayın olur mu ?  

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme