Bir Zaman Makineniz Olsaydı Hangi Zamana Gitmek İsterdiniz? Neden ?


Bir  Zaman Makineniz Olsaydı Hangi Zamana Gitmek İsterdiniz? Neden ?

Her insanın hayranlık duyduğu , keşke o yıllarda yaşayabilseydim dediği dönemler vardır . Benim bir zaman makinem olsaydı Fatih Sultan Mehmet Han dönemine gitmek isterdim . Çünkü büyük padişah  2. Mehmet'in İstanbul'u fethettiğini ,  dillere destan başarılarını görmek ve yaşamak isterdim . Ona bağlı olan , onun güçlü bir askeri olmak isterdim .

Bizans'ı yenmemizin zaferini şehadetler eşliğinde kutlamak isterdim . Fatih Sultan Mehmet'in en  azınlıklara ve ülkesinde yaşayan diğer tüm insanlara  gösterdiği engin hoşgörüyü görmek ve yaşamak isterdim . Küçük yaşlardayken bir çok dil bilen 2. Mehmet döneminde yaşamak isterdim . Osmanlı Devleti'ne yükselme devrini yaşatan bu büyük padişahın ellerinden öpmek ve ona sarılmak isterdim . Bilime verdiği önemi, yabancı ülkelerden getirttiği bilim insanlarından , kendi ülkesinde yetiştirdiği  bilim insanların bilgilerinden faydalanmak isterdim .  Ecdadımı olan  Osmanlı Devleti'ne elimden gelen her türlü fedakarlığı yapardım . 

Fatih  Sultan Mehmet gibi birçok dil öğrenmeye çalışırdım . Yabancı eserlerin Osmanlıcaya  çevrilmesini sağlardım . Ülkeme, vatanıma, milletime bağlı olur ve 2. Mehmet'e yakışır bir asker, bilim insanı olmaya çalışırdım .

6 yorum:

  1. Bence güzel olmus gibi veeee cokk uzunnn yapmişsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yani biraz uzunnn ben nasıl ezberlicemmmmmmmmmmmm

      Sil
    2. Ortaokula gidiyorsun ve konuşma sınavı için

      Sil
  2. çok güzeeeeeeeeeellllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

    YanıtlaSil

Deneme