Acındırırsan Arsız Olur, Acıktırırsan Hırsız Olur Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Acındırırsan Arsız Olur, Acıktırırsan Hırsız Olur Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

Toplumun temel yapı birimini aile denen kurum oluşturur .  İyi bir aile öyle güçlü ve öyle kutsal bir kurumdur ki ,  her ne yaşanırsa yaşansın böyle aileler kolay kolay dağılmazlar . Ailenin mutluluğunu sağlayan, anne ve babaya neşe kaynağı saçan kişiler ise elbette minik yavrular olacaktır . Aile çocuğunu nasıl yetiştirirse, o çocuğa nasıl örnek olursa , çocuk da onlar gibi olacaktır.  Bunun için aile bireyleri çocuğu iyi anlamalı, ona her şeyden önce sevgiyi tattırmalıdırlar . 

Sevgisiz bir ortamda büyüyen , çocukluğunu  yaşayamamış bir çocuk ilerde ne kadar  varlığa sahip olursa olsun  kolay kolay  mutlu olamaz . İşte burada anne ve babaya çok büyük görevler düşmektedir . Anne ve baba çocuğun maddi ve manevi gereksinimlerini karşılamalı ve çocuğu hiç kimseye muhtaç ettirmemelidirler . Çünkü bir çocuğun ilk ihtiyaç duyduğu şey koşulsuz sevgi , daha sonra ise fiziksel gereksinimleridir .  Anne ve baba  çocuğa her zaman iyi örnek olmalı , kaba davranışlarda bulunmamalıdırlar . Anlayışlı , kibar  insan olmalıdırlar.  Çocuğunu dinlemeli , onun isteklerine cevap verebilmeli ve çocuğu iyi yola teşvik etmelidirler . Onun her türlü ihtiyacı için aile seferber olmalıdır . Eğitimin temellerinin atıldığı ilk yer olan aile kurumu üzerine düşen sorumluluğu hakkı ile yerine getirebilmelidir . Anne ve ve baba  çocuğunu  zor duruma düşürüp onu yaramaz kimse haline dönüştürmemeli , onu gerçekten iyi anlamalıdır . Bakamayacaklarsa çocuk dünyaya getirmemelidirler .

Dünyaya gelen her çocuk  topluma iyi bir şekilde kazandırılmalı ve sağlıklı ve eğitimli nesiller ortaya çıkarılmalıdır.  Çocuklarımızın kişiliği ve karakteri zedelenmemeli, onlar çok ama çok sevilmelidir. Onları acındırarak, onların üzerinden rant elde edilmeye çalışılmamalıdır. Çocuklara  sadece amaçlarına ulaşmak için , iyi bir eğitim alabilmeleri için  güzel yetiştirmeli, onları kimselere muhtaç etmemelidir aileler.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme