Uzaktaki Bir Yakınınıza Mektup Yazınız .


Uzaktaki Bir Yakınınıza Mektup Yazınız .

Sevgili  Dayım Mustafa Cihat, 
Nasılsın , iyi misin? Sen yurt dışına gittiğinden beri ben  çok üzülüyorum . Çünkü seni  her geçen gün daha çok özlüyorum .   Almanya'da eğitimini devam ettirmeye de mecbursun  o açıdan da seviniyorum. Çünkü  orada sadece   yedi yıl kadar kalacaksın ve geri Türkiye'ye dönüş yapacaksın . Hem yaz yaz tatillerinde de gelirsin bize .  Sevgili dayım senin de bildiğin gibi virüs yüzünden evlere kapalı kaldık. Siz de uzaktan eğitimle devam ediyorsunuz bizim gibi. Sanki yaşam durmuş gibi dayı. Çünkü kimse kimse ile iletişim kuramıyor, istediğimiz gibi sosyal ilişkiler kuramıyoruz. Biliyorum dünyanın çoğu ülkesi böyle ama artık sıkılmaya başladım. Hayata  inat yine de umutlu olmaya devam edeceğim ve bu virüsün dünyamızdan gideceğine tüm kalbimle inanıyorum. Yine o eski ve eskimeyen güzel günlere döneceğiz inşallah en yakın zamanda.

Dayım sen buraya gelince seni Paşabahçe'ye götüreceğim ve orada yine eski günlerdeki  gibi mangal yapacağız, basketbol oynayacağız . Daha sonra motoruma binip akşam gezmesi yapacağız.  Almanya'nın kültürüne alışabildin mi? Yoksa zorluk mu çekiyorsun? Yeni arkadaşlar edindin mi?  Umarım edinmişsindir.  Sen  Doktor olduğun zaman ben arkadaşlarıma benim canım dayım doktor olacak  ve kendi ülkesindeki insanlara hizmet edecek  diyeceğim. Seninle gurur duyuyorum ve seni çok seviyorum canım dayıcığım. Sadece insanlara faydalı olmak için ve insan hayatı kurtarmak için bu mesleği seçtin. Ne kadar güzel bir düşünce bu.  Hani hayallerimiz vardı ya...  Sen doktor olup gelince fakir olan çocuklara destek olacaktık,  onların da maddi ve manevi açıdan  rahat etmesini sağlayacaktık. Bu hayalimizi asla unutmayalım ve  Allah'ın izni ile de gerçekleştirelim. Bu hayatta insan  gönlü almak kadar güzel bir şey yok öyle değil mi dayı?  Belki ben de ilerde okuyup senin gibi tıp fakültesini kazanırım. Belki birlikte bir hastane açarız ne dersin?

Ben inanıyorum dayıcığım, başarabiliriz. Seni çok seviyorum  canım dayım. Bir an önce gel ve birlikte etkinliklerimize devam edelim. Kemal ve annem de seni çok öpüyor, annem  oradan çikolatalarımızı almayı  unutmasın diyor :) Ellerinden  ve gözlerinden öperim. Yeğenin: Mustafa Erdem

1 yorum:

Deneme