Öğretmenin Yurt Kalkınmasındaki Yeri ve Önemini Açıklayan Kompozisyon Yazınız .


Öğretmenin   Yurt Kalkınmasındaki Yeri ve Önemini  Açıklayan Kompozisyon Yazınız .

Dünyada en zor iş insan yetiştirmektir . İnsana şekil vermek , insanı eğitmek ve geleceğe hazırlamak çok zor bir görevdir . Bu kutsal görevi yapanlar da elleri öpülesi değerli öğretmenlerdir . Öğretmenlerimiz geleceğe ışık tutan neferlerimizdir .  Toplumlar ancak bilinçli toplum olursa , dünya daha güzel bir yer olur .  Bu bilinci sağlayacak ve çocuklara verecek olan öğretmenlerdir .  Öğretmenler de öyle yetiştirilmeli ve öyle nitelikli olmalıdırlar ki ülkemiz daha kalkınsın ve daha çok gelişsin . Vatanın ve milletin gelişmesi için öğretmenlerin de hiç durmadan kendilerini yenilemeleri gerekir . Kendisini geliştiren öğretmen de vatanına  büyük hizmet etmiş olur .

Öğretmen  içinde yaşadığı topluma örnek bir üstad olmalıdır .  İnsanlar ona imrenmeli ve bu gerçek bir öğretmen demelidirler .  Öğretmenler çocuklara  ilk olarak iyi insan olmayı, erdemli insan olmayı, vatanını  ve milletini çok seven  bireyler olmayı öğretmelidir. Çünkü iyi insan olmak her şeyden daha çok önemlidir.  Daha sonra çocukların akademik açıdan daha çok gelişmesi için, daha çok  çalışkan olması için öğretmen elinden gelen her türlü fedakarlığı yapmalıdır. Çocuğun kişisel, psikolojik ve sosyal açıdan  gelişmesi için her türlü emek harcanmalıdır. Öğretmenlerimiz olmasa toplum olarak asla ilerleyemezdik. Bizi aydınlık bir ortama çıkartacak olan ve yurdumuzu ilerletecek olan tek varlık, yegane öğretmenlerimizdir. Onlar bizim için her türlü zorluğu aşar ve bizim geleceğimizin iyi olması için çok çalışırlar. Bundan dolayı öğretmenlerimizi  çok sevmeliyiz ve onlara asla saygısızlık yapmamalıyız.

Ülke olarak öğretmenlere gereken değer de verilmelidir. Devlet, öğretmenlerin kendilerini geliştirmeleleri için gerekli olan  teknolojiyi de ülkeye getirmeli ve  öğretmenlerin daha aktif olması sağlanmalıdır. Ulu Önderimiz, değerimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk , öğretmenlerin ve öğretmenlik mesleğinin ne kadar önemli olduğunu şu sözleri  ile belirtmiştir:
'' Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır.''
'' Öğretmenler her fırsattan istifade ederek halka koşmalı, halk ile beraber olmalı ve halk, öğretmenin çocuğa yalnız alfabe okutur bir varlıktan ibaret olmayacağını anlamalıdır.''

İşte tüm bunlardan dolayı öğretmenlik çok ama çok önemli bir meslektir. Bu görevi başarı ile sürdüren ve emeğini  bizlerden esirgememiş olan tüm öğretmenlerimizin ellerinden öperim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme