''Bir İnsanın Gerçek Zenginliği , Bu Dünyada Yaptığı İyiliklerdir '' Sözünü Açıklayan Kompozisyon Yazınız .


''Bir İnsanın Gerçek Zenginliği , Bu Dünyada Yaptığı İyiliklerdir '' Sözünü Açıklayan Kompozisyon Yazınız .

Hayatın Yüce Allah tarafından bize verilmiş olan belirli bir süresi vardır . Bu süreyi çok ama çok iyi değerlendirmek gerekir .  Hayatta hiç kimseyi incitmemeliyiz . Büyüklerimize saygılı olmalıyız, küçüklerimize ise sevgi ile yaklaşmalıyız . Bir insanın  illa ki maddi açıdan çok ama çok zengin olmasına gerek yoktur . Yeter ki o insanın gönlü zengin olsun .

Kimi insanlar vardır ki milyarları vardır ama gönlü dardır, kimi insanlar da vardır ki çok parası yoktur ama elindeki ile hep  yardıma muhtaç olanlara destek olur . Kimileri de vardır ki hem parası çoktur hem de gönlü çok boldur .  İnsanlara her zaman güler yüzle yaklaşmalıyız . Sevgili Peygamber Efendimiz gülümsemenin bile  sadaka olduğunu söylemiştir . İnsanlara gülmeliyiz , onları sevmeliyiz ve hiçbir insanı hor görmemeliyiz . Devamlı iyilikler yapmalıyız .  Çünkü kişinin en büyük zenginliği yaptığı iyilikler , gönül almalardır . Bu hayatta iyi arkadaşlıklar , iyi dostluklar edinmeliyiz . Daha çok paramız olsun , daha çok evimiz , yatımız , katımız olsun yerine daha çok dostumuz olsun anlayışı içinde yaşamaya gayret etmeliyiz .  Dünya malı için hiç kimseyi incitmemeliyiz . Yaşlılara yardım etmeliyiz , yolda kalmışlara yardım etmeliyiz . Yetim ve öksüzlerin elinde tutup o masum yavrularımızın  o güzel bakan gözlerine  umut ışığı olmalıyız . İyilik ile ilgili şu önemli sözü de unutmamalıyız:
* '' İyiliği hiçbir şahsi menfaat gözetmeden sırf  iyilik olsun diye yapmalıyız.''  Confucius

Umut ışığı olmalıyız ki insanı, insanlığı yaşatmalıyız . Bir çocuğun  hayalinin  gerçekleşmesi olmalıyız ve daha niceleri.... İşte tüm bunlar yapıldığı zaman insanlık yaşar ve dünyamız daha yaşanılır ve daha güzel bir dünya olur .

11 yorum:

Deneme