Kaybolan Çocuklar İle İlgili Deneme Yazınız .


Kaybolan Çocuklar İle İlgili Deneme Yazınız .

Çocuklarımız bizim canlarımız , hayatımızın en önemli parçalarıdır . Çocuklar olmadığı zaman aileler  hüzün yaşar . Bunun için çocuklarımıza sahip çıkmalıyız ve onları korumalıyız . Çocuk kayıpları her geçen gün artmakta ve çocuklarımıza ne olduğu bazen bilinmekte , bazen kayıp olan çocukların izlerine bile rastlanmamaktadır . Ne yazık ki her yerde gizli kamera olmadığı için çocukların nereye gittiği bilinmemekte, başlarına ne geldiği bilinmemektedir . İşte bu durumda ana ve babaların ciğeri yanmakta , çocuklarının bir an önce bulunması için  devlete başvurmaktadırlar .

Devlet her ne kadar elinden gelen işleri yapsa da , bazen  bu yeterli olmamakta , kaybolan çocukların en ufak bir izine bile rastlanmamaktadır . Keşke kaybolan her canımız geri sağ salim bulunsa da evine gelebilse . Hepimizin temennisi budur . Ama ne yazık ki bulunan çocuklardan kimileri tecavüz edilerek öldürülmüş bir halde bulunmakta, kimileri dere yatağında boğulmuş olarak bulunmakta ve daha birçok kötü olay . Hiç bulunamayan çocukların başına ne geldiğinden ise haberimiz bile olmaz . Bu durumda aileler devamlı kaygı halinde olurlar ve her gün daha fazla ciğerleri yanmaya başlar . Rabbim kaybolan çocukların ailelerine sabır versin . Çocuklarımızı koruyalım , onlara sahip çıkalım , onlara yapılan her türlü cinsel istismara , psikolojik şiddete , fiziksel şiddete dur diyelim . Aileler çocukları ile etkili iletişim kurmalı , çocuğa hiç bir şekilde baskı yapılmamalıdır . Aileler çocuklarını iyi takip etmeli , çocuklarının kiminle gezip tozduğuna dikkatli etmelidirler . Bilinçli olmalıyız .

 Çocuklarımızı her zaman takip edelim , onları hep koruyalım ve onları koşulsuz sevelim  . Rabbim kaybolan çocukların tez zamanda , sağ salim ailelerine kavuşturmayı nasip eylesin , kıymetli ailelere de sabırlar versin .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme