Meslek Seçiminde En Önemli Etmen Yetenektir Konulu Münazara Yazınız .


Meslek Seçiminde En Önemli Etmen Yetenektir Konulu Münazara Yazınız .

Her bireyin kendine göre yetenekleri vardır . Yetenek denilen bu kavram doğuştan gelir ve sonradan üzerine düşülürse daha da geliştirilir .  Yeteneğin belli bir kısmı doğuştandır . Yani  ne kadar bir mesleği yapmak için uğraşırsanız  uğraşın eğer ki o mesleğe doğuştan da yeteneğiniz yoksa pek fazla o meslekte yol kat edemezsiniz . Bunun için önce doğuştan da belli bir beceri  ile dünyaya gelmek gerekir . Yani Allah vergisi olması gerekir . Kısaca şunu demek gerekirse kişilerin meslek seçiminde en önemli etken  o kişinin seçeceği mesleğe yeteneğinin olup olmamasıdır . Yani meslek seçiminde en önemi etmen elbette ki yetenek, beceridir .

Kişi bir mesleği ne kadar çok isterse istesin eğer ki o mesleğe karşı bir yeteneği yoksa  o kişi o seçtiği meslekte gelişemez ve ilerleyemez . Bunun için insanlar her zaman yeteneği olduğu mesleği tercih etmeli ve böylece mutlu olmasını da bilmelidir . Bu konu ile ilgili şöyle bir örnek verelim :   Mustafa Erdem çok başarılı bir öğrencidir , ileride doktorluk mesleğini tercih edecek ve tıpı da kazanacaktır . Mustafa Erdem  Genel Cerrah olarak insan hayatını kurtarmayı amaçlamaktadır . Ama hiçbir el becerisi yoktur . Yani ameliyat edebilme yeteneğine (dikme, kesme vb .)  sahip değildir . Ne kadar çok uğraşırsa uğraşsın  bu alanda iyi iş çıkaramamıştır . Bu durumda Mustafa Erdem iyi bir cerrah olmayacak ve kendisini de mutsuz hissedecektir . Eğer ki Mustafa Erdem doğuştan belli becerilere sahip olsaydı ve bu becerilerini de daha sonra geliştirseydi iyi bir genel cerrah  olacak ve hem kendi mutlu olacak , mesleğinden doyum sağlayabilecek  hem de topluma faydalı olabilecekti .

İşte burada kastettiğim olay budur . Kişide belli yetenekler olsun ki sevdiği mesleği yapsın . Bu durumda Mustafa Erdem yeteneği olmadığı için yeteneği olduğu başka bir mesleğe yönelecek ve böylece  kendini daha mutlu hissedecektir .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme