En Kötü Düşmanlarımız Cahil Ve Basit İnsanlar Değil , Okumuş Ve Ahlakları Bozuk Olanlardır Sözünü Açıklayınız.


En Kötü Düşmanlarımız Cahil Ve Basit İnsanlar Değil , Okumuş  Ve Ahlakları Bozuk Olanlardır Sözünü Açıklayınız.

İnsanlar çeşit çeşittir . Hayatta cahil insanlar da çoktur, cahil olmayanlar  da  ahlaklı olanlar da çoktur ; okumuş , ahlakı bozuk ve cahilden de beter insanlar vardır . Cahil insan kötülük ettiğinde belki  farkında olmadan bu kötülüğü yapabilir . Cahil olmayıp, okumuş, yaptığı kötülüğü de bilinçli şekilde yapan  insanlar ise,  işte bu cahil dediğimiz kişilerden daha zavalllı ve daha kötü niyetli olan insanlardır . Böyle insanlardan uzak durmak gerekir .

Hem okumuş  hem de ahlakı bozuk insanlar demek ki okuma ile değişmiyor . Bazı şeyleri okumak  ya da çok iyi bir eğitim almak da değiştirmez . Çünkü insanın içinde kin ve nefret varsa , içinde kötülük , düşmanlık varsa bunları okusa da yenemez . Kişinin ilk önce kendisini değiştirmesi gerekir . Yani her şeyden önce iyi bir insan iyi bir kişi olması gerekir . Bazen çevremize baktığımızda  bazı kişilerin bilinçsiz bir şekilde bize kötülük ettiğini görürüz ve bu durumda şunu söyleriz : cahillik etti, bilerek yapmadı der ve geçeriz . Oysa okumuş, neyin iyi, neyin kötü olduğunu bilen insanlar bize kötülük ettiğinde ise canımız daha çok yanar . Çünkü yapılan kötülük istemli , yani bilinçli ve can yakmaya yöneliktir . İşte böyle insanlar bilinçsizce bize kötülük yapan cahil kimselerden daha kötüdür .  Kişide etik değerler yoksa, ahlaktan nasibini almamışsa öyle kişilerden korunmak ve uzak durmak gerekir .

 Eğitim aldığı halde ahlakszılık yapmaya devam eden kimseler varsa o kişiler kolay kolay da değişmez ve kötü olarak yaşamaya devam eder . Çünkü içi kötülükle yoğrulmaya devam edecektir.


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme