"Her Yıkıntı Onarılabilir , Doğanın Yıkıntısı Asla!" İle İlgili Kısa Bir Paragraf Yazınız .


"Her Yıkıntı Onarılabilir , Doğanın Yıkıntısı Asla!"  İle İlgili Kısa Bir Paragraf Yazınız .

Doğayı her zaman doğal dengesi içinde bırakmalıyız . Doğamızı kirletmemeliyiz , onun doğal yapısına müdahale etmemeliyiz . Doğa bize türlü güzellikler vermekte , türlü nimetler vermektedir . Bizler de insan olarak doğayı korumalıyız ve çevremizi temiz tutmalıyız . Yeşil alanları çoğaltmalıyız , çevreye çöpleri bırakmamalıyız .

Her yıkıntı öyle böyle de olsa onarılabilir fakat doğa bir bozuldu mu bir daha asla eskisi doğal yapısına kavuşamaz . Çünkü doğal olan bir şeyi yıkmak , yok etmek , doğaya zarar vermek yine insanlara zarar verir . Doğanın tahrip edilmesi sonucunda doğa bir daha asla eskisi gibi olamaz , çünkü yıpranmıştır , kirletilmiştir , kırılmıştır . Doğamızın daha yaşanılır olması için , gelecek nesillere daha güzel bir çevre bırakılması için doğamızın doğal hali ile ekolojik dengesi ile oynamamalıyız . Doğaya sahip çıkalım ve sonsuza kadar koruyalım . Havayı, suyu ve toprağı kirletmeyelim .   Bu doğa bize çok şeyler vermiştir, hediye etmiştir . Biz insanlar için ona asla zarar vermemeliyiz . Doğamızın daha güzel bir yer olması için her şeyden önce bilinçli insanlar olmalıyız , bilinçli olalım ki kimse doğayı kirletmesin , onu yok etmesin .

Biz doğaya zarar verdiğimiz zaman bunun bedelini çok ağır bir şekilde öderiz . Doğanın verdiği yıkıntı onarılmaz . Doğanın bize zarar vermemesi için onu koruyun ve sevin .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme