İlkbahar İle İlgili Kompozisyon


İlkbahar İle İlgili Kompozisyon

İlkbaharın gelişiyle hayat  daha bir neşeli olur , içimiz açılır , hayatı daha çok sevmeye başlarız . Çevre günden güne daha fazla yeşillenmeye başlar . Çiçekler yavaş yavaş açmaya başlar . Dışarıya çıktığımızda mis gibi çicek  kokuları biribirine  karışır . İnsan daha bir mutlu olur ve daha bir heyecanlı olur . Çünkü ilkbahar içimizdeki baharın da gelişir aslında . Kışın o soğuk, o kapalı havası gitmiştir artık . Güneş artık dünyamızı daha fazla ısıtmaya başlar . Artık daha ince kıyafetler giymeye yavaş yavaş başlarız .

İlkbaharla birlikte uzun zamandır özlemini duyduğumuz  sebze ve meyveler de  manavlara gelir.  Dışarının mis gibi kokusunu içimize çekeriz . Hemen yaylalara piknik yapmaya gideriz . Orada ailemizle birlikte güzel  vakitler geçiririz . Öğretmenlerimiz ise bizi çeşitli gezilere götürür . Özellikle bahar aylarında Çanakkale, İstanbul, Bursa, Konya gibi tarihi güzellikler ve doğal güzellikleri  olan yerlere turlar düzenlenir .  Yeni yerleri görmek , yeni yerlere baharın geldiğini görmek , insanda farklı duygular yaratır . İlkbaharın gelişi ile  hayatın anlamı daha güzel olur , hemen dışarıya çıkar , gezeriz , eve hiç girmek  istemeyiz .  Her yer yemyeşil olur ve çok güzel bir görüntü ortaya çıkar .  Annelerimiz hemen bahar temizliğine başlar , içeride ne varsa hepsini dışarı çıkarır ve eşyalarımız da baharın o güzelim kokusunu içine çeker . Evinde soba yakanlar artık sobaları yavaş yavaş kaldırmaya başlar .

İlkbaharın gelişi aynı zamanda Nevruz Bayramı'nın da gelişidir . Ateş üzerinden atlayarak , dilekler tutularak baharın gelişi kutlanmaya başlar . Kelebekler, uçuş böcekleri gibi çeşitli böcekler dışarı çıkar ve baharın gelişini kutlarlar . Bunun için ilkbahar ayrı bir güzeldir , ilkbahar bambaşkadır .

3 yorum:

  1. Teşekkür ederiz çok iyi olmuş❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çooooooooooooooooooooooooook kööööööööööööööööööööötü

      Sil

Deneme